Bitcoin koers

CryptoCoinTalk: de halving is voorbij, maar wat nu?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoCoinTalk bedanken voor deze analyse. Vergeet de mannen niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al hun laatste analyses.

Gisteren (11 mei) was een memorabel moment voor Bitcoin (BTC). Een nieuwe Bitcoin halving heeft plaatsgevonden. De weken voorafgaand aan het evenement hebben we grote prijsbewegingen gezien, mogelijk als gevolg van hype rondom de halving. Nu het event voorbij en de hype rondom de halving weer zal verdwijnen is het een mooi moment om te kijken hoe de Bitcoin koers er op dit moment voor staat.

Hogere time-frames

Bron: TradingView

Als we op het hoge tijdsframe kijken zien we dat de stops aan de bovenkant nog niet ‘gehunt’ zijn. Dit houdt in dat daar nog altijd veel liquiditeit ligt. We hebben op dit moment support van de 100MA en de 200MA. De kans is dus groot dat we nog die move naar de $10.387 gaan zien, om vervolgens de top van de range te testen en eventueel de pullback te maken. Een grotere pullback zou dan ook gezond zijn voor de trend. Mochten we een pullback maken is de kans groot dat we richting de $7.950 gaan bewegen.

Lagere time-frames

Bron: TradingView

Als we inzoomen naar het lage tijdsframe zien we dat Bitcoin de structuur erg mooi respecteert. Dit level komt ook mooi overeen met de hoge tijdsframe bias die we hebben. Een move omhoog om de korte termijn range te breken en dan eventueel de highs testen om de shorts eruit te stoppen.

Bitcoin dominantie

Bron: TradingView

Bitcoin is een belangrijke factor wat betreft ‘altcoin-performance’. Daarom is het belangrijk om altijd eerst de chart van Bitcoin te bekijken voordat je altcoins gaat analyseren. Naast de chart van Bitcoin zijn er ook andere factoren die interessant zijn om in de gaten te houden als je graag wil weten hoe de situatie er bij altcoins voor staat.

Een zeer goede graadmeter voor altcoin-performance is de Bitcoin dominantie. Hoe hoger de Bitcoin dominantie, hoe groter aandeel Bitcoin in de markt heeft. Bij een dominantie van 50% zit de helft van het kapitaal in de cryptomarkt in Bitcoin en de helft in altcoins. Als de dominantie fors toeneemt betekent dat dat je zeker niet in altcoins moet zitten. Als de dominantie fors afneemt is het juist wel interessant om naar altcoin-posities te kijken.

Als we nu naar de Bitcoin dominantie chart kijken lijkt dat er redelijk gunstig voor altcoins uit te zien. De dominantie lijkt namelijk een belangrijk level te verliezen en staat op het punt om verder te zakken. Dit zou dus een sterk signaal kunnen zijn dat altcoins weer ruimte krijgen om te groeien. Het is nu dus een mooi moment om naar setups bij altcoins te zoeken.

Conclusie

In tegenstelling tot wat velen verwacht hadden leverde de dag van de halving zelf geen extreme prijsactie op. Bitcoin zou nog wat kunnen rangen, maar de kans is groot dat we op korte termijn een verdere beweging (omhoog) kunnen verwachten. Daarnaast lijkt er, kijkende naar de Bitcoin dominantie, meer ruimte voor altcoins te komen.

Trade safe allemaal!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN