Vladimir Poetin cryptocurrencies

Vladimir Poetin: cryptocurrencies moeten opereren zonder landsgrenzen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Russische president Vladimir Poetin heeft onlangs in een interview duidelijk gemaakt dat hij het idee achter cryptocurrencies snapt. Hij gaf namelijk aan dat, volgens de definitie van cryptocurrencies, geen één land een eigen cryptocurrency zou moeten hebben omdat deze zouden moeten opereren zonder nationale grenzen.

Onmogelijk voor landen om een eigen cryptocurrency te creëren

Toen Vladimir Poetin onlangs in een interview werd gevraagd naar de mogelijkheid van een Russische nationale cryptocurrency (CBDC), deelde president Poetin zijn standpunt over de nieuwe technologie. Hij gaf aan dat geen enkel land, of het nu Rusland is of een ander land, zijn eigen cryptocurrency kan hebben, omdat ze per definitie opereren zonder landsgrenzen.

Deze uitspraak zorgt er ook voor dat het dus duidelijk is dat Rusland niet aan een eigen cryptocurrency denkt en/of hier mee bezig is.

CBDC’s gaan de kern voorbij

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, dook op Twitter om het begrip van de Russische president te prijzen. Hij tweette het volgende:

“Ik heb tot nu toe heel weinig andere leiders gezien met dit niveau van begrip. De meeste anderen zijn nog steeds op het niveau van, hoe geven we een versie uit die we kunnen beheren? Zij gaan de kern voorbij.”

Gezien de interesse van de meerderheid van de wereldleiders meer voor Central Bank Digital Currency (CBDC), zijn de opmerkingen van president Poetin verfrissend en duidelijk. Cryptocurrencies zijn namelijk bedoeld om niet gecontroleerd te worden door centrale banken. CBDC’s zijn dus geen ‘echte’ cryptocurrencies.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN