Tether Bitfinex manipulatie

Uitspraak advocaat van OneCoin uitgesteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De uitspraak van de advocaat die heeft geholpen om $400 miljoen wit te wassen van de OneCoin ponzifraude is uitgesteld tot 14 juli 2020. Eerder deze maand werd ook de uitspraak van de oprichters van OneCoin Konstantin Ignatov, Ruja Ignatova en een handlanger uitgesteld tot 8 juli.

Het verzoek vanwege zijn “noodzaak om verder medisch onderzoek te ondergaan” is op 25 april door de rechter goedgekeurd. De advocaat werd in november 2019 schuldig bevonden maar ging in februari van dit jaar in beroep. Hij zou OneCoin mede-oprichter en zijn zus, de huidige voortvluchtige Ruja Ignatov, hebben geholpen met $400 miljoen witwassen.

De advocaat beweerd zelf nooit te hebben geweten dat OneCoin tot mei 2018 oplichterij was. De regering heeft zelfs in maart een bezwaar gemaakt tegen de motie en beweerde dat hij van de situatie af wist dat hij $50 miljoen had verdiend door de exploitanten van een oplichting te helpen bij het witwassen van $ 400 miljoen aan onrechtmatig verkregen winsten.

Het verhaal achter OneCoin

Het bedrijf OneCoin is opgericht in 2014 en zou $4,4 miljard opgehaald hebben in een ponzifraude. Verwijzend naar beschuldigingen tegen Ignatov, bekleedde hij in 2017 een positie op hoog niveau bij OneCoin Ltd totdat hij in 2018 de top bereikte binnen het bedrijf.

Ignatov getuigde ook in het proces van een Amerikaanse advocaat die beschuldigd werd van het witwassen van een deel van de opbrengsten van OneCoin. Daarnaast is zijn zus, Dr. Ruja Ignatova, ook betrokken bij deze crypto zwendel.

De onderneming opereerde ook als een multi-level marketingbedrijf waar leden van het netwerk een commissie konden verdienen, wanneer zij anderen OneCoin-cryptopakketten lieten kopen. Hierdoor konden ze over de wereld ongeveer 3 miljoen leden aantrekken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN