Bitcoin Nieuws

Welke invloed gaat de Bitcoin halving hebben op de koers?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds de uitbraak van Bitcoin (BTC) boven de $7.000, heeft de Bitcoin koers zich een paar dagen boven de $7.000 grens weten te houden. Op het moment van schrijven is de koers helaas weer wat gedaald en staat het op $6.840. Echter met de Bitcoin halving in zicht kan de koningsmunt wellicht een grote stijging gaan doormaken.

Volgens verschillende bronnen kunnen crypto- en Bitcoin-investeerders zich opmaken voor misschien wel de grootste maand ooit in de geschiedenis van de crypto-markt, nu de Bitcoin halving om de hoek staat.

Welke invloed zal de halving op de prijs hebben?

Dat is ‘de vraag van één miljoen’. Na de eerste halving was er een significante bull run, die de Bitcoin koers binnen het half jaar van $13 naar $265 deed stijgen. In 2016 leek het alsof de halving ook, in de weken en maanden vooraf, voor een stijging zorgde. Na die laatste halving steeg de Bitcoin koers van $550 naar zijn ATH van ongeveer $20.000.

bitcoin halving

Wat voor een effect de coronacrisis zal hebben is een discussie op zich waard. We kijken nu erg uit naar de periode rond 12-13 mei, want dan zullen de mining beloningen halveren. Vanaf dat moment krijgen miners 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC.

Bitcoin halving zoekopdrachten

Als we dit jaar kijken naar het aantal zoekopdrachten op Google omtrent de Bitcoin halving, dan zien we dat de zoekopdrachten deze maand aanzienlijk zijn gestegen. Op 8 april zien we dat de Bitcoin halving zijn hoogste piek van dit jaar heeft bereikt.

bitcoin halving
Bron: Google Trends

Kan BTC dit jaar na de halvering weer nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereiken?

Peter Brandt bevestigde in een Twitter bericht zijn overtuiging over de bullish voorspellingen van Bitcoin op lange termijn. Hij zei:

Ik begrijp het bullish-verhaal voor $BTC ten opzichte van: ‘Fabels van de FED’s en hun lichtzinnige Fiats’. Het argument voor dat BTC naar ‘de maan’ gaat is logisch.”

Bitcoin prijs verwachting op korte termijn?

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël, is helemaal niet bullish op de Bitcoin koers. Volgens hem zouden we nog een lichte stijging kunnen zien en vervolgens weer verder dalen richting de $6.300.

Afgewezen op $7.080-7.100 gebied en we vallen naar beneden. Nu op een enorm niveau, de $6.800-zone. Ik ben helemaal niet bullish. We zouden een stijging kunnen zien naar $6.950, maar ik verwacht over het algemeen een verder neerwaarts momentum. $6.800 verliezen -> Target $6.300.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN