Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers correleert met het bijprinten van geld, aldus PlanB

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

We hebben de welbekende crypto-analist PlanB, en zijn stock-to-flow-model, vaker behandeld op onze website. Nu geeft de analist echter aan dat de Bitcoin koersstijgingen samenvallen met één specifieke macro-economische trend, en dat hetzelfde wellicht weer staat te gebeuren.

In een discussie op Twitter gaf de analist aan dat de Bitcoin koers vaak profiteerde van het bijprinten van geld. Met name de programma’s voor kwantitatieve versoepeling (QE) van de Amerikaanse Federal Reserve leken prijsstijgingen te veroorzaken.

Hij zei het volgende op Twitter:

“Heel interessant dat $1,5B 2013 QE3 samenvalt met de Bitcoin bull-markt van 2013. Wat brengt 2020 QE4? $2B en we tellen nog door …”

PlanB reageerde op gegevens van commentator Holger Zschaepitz, die onthulde dat, sinds de Fed half maart formeel de Amerikaanse economie begon te redden, het $2 biljoen aan contant geld aan Wall Street heeft overgedragen.

Zoals PlanB opmerkte, werd Bitcoin (BTC) zelf geboren op de dag dat het Verenigd Koninkrijk nadacht over een nieuwe bailout voor zijn banksector, in de nasleep van de financiële crisis van 2008. In de toekomst, waarschuwde hij, zal de Amerikaanse president Donald Trump de aantrekkingskracht van meer reddingsoperaties moeilijk kunnen weerstaan.

Verwijzend naar de valuta-implosie en hyperinflatie van Zimbabwe, voorspelde hij:

“Hij gaat all-in, zoals Mugabe.”

Voor degenen die in Bitcoin hebben geïnvesteerd, kan het beleid van de Fed, vergelijkbaar met dat van centrale banken over de hele wereld, ironisch genoeg juist een positief effect hebben.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN