Bitcoin koers gaat stijgen tot over de biljoen dollar ná 2024, volgens S2F-model

Terwijl we op weg zijn naar de halvering van Bitcoin (BTC), waarbij het verdiensten van Bitcoin-mining wordt gehalveerd van 12,5 BTC tot 6,25 BTC, laat het S2F-model zien dat BTC sterk ondergewaardeerd is, ten opzichte van andere ‘veilige havens’, zoals goud, zilver en palladium.

Ondanks de laatste daling van het niveau van $10.000 naar een huidige koers van $6.400, toont het model aan dat de marktkapitalisatie van BTC de biljoen dollar kan overschrijden, zodra de halvering plaatsgevonden heeft.

“Bitcoin is sterk ondergewaardeerd”

In een tweet die het S2F-model laat zien, vergeleek crypto-analist Plan B verschillende ‘veilige haven’-activa, waaronder goud, zilver, diamanten, palladium en platina.

Goud, dat lange tijd werd gezien als de belangrijkste veilige haven, loopt voorop met een verhouding tussen stock-to-flow van 58 met een marktkapitalisatie van $10 biljoen. Bitcoin, de eerste cryptocurrency, ligt in het S2F-model net onder zilver (33) met een ratio van 27.

Bron: Lookintobitcoin.com

In de bovenstaande grafiek kunt u duidelijk zien dat de waarde van BTC de S2F-modellijn heeft gevolgd en aangezien we de aanvoersnelheid (halveringsschema’s) kennen, kunnen we de toekomstige prijs van BTC schatten, althans in theorie.

PlanB zei het volgende over het S2F-model:

“Er lijkt een verband te bestaan ​​tussen SF (schaarste) en de waarde: hoe hoger SF, hoe hoger de marktwaarde. Goud SF is 58 en heeft een marktwaarde van $10 biljoen. Bitcoin SF is 27 en heeft een marktwaarde van $100 miljard. Na 2020 is de halvering van BTC SF 54, zeer dicht bij goud. Na 2024 halvering is de BTC SF >100.”

Biljoen dollar marktkapitalisatie

Momenteel, op 27, zal de S2F-ratio voor BTC naar verwachting groeien tot 57 na de komende halvering van mei, zeer dicht bij goud als het aanbod van deze laatste constant blijft. De marktkapitalisatie van goud, die momenteel $10 biljoen dollar bedraagt, is ongeveer 100x die van BTC, wat aangeeft dat BTC sterk ondergewaardeerd is.

Ondanks de extreme volatiliteit die in maart werd ervaren na de angst voor het Corona-virus, waarbij Bitcoin daalde van $10.300 naar minder dan $3.800, blijft de Bitcoin koers stevig gefixeerd binnen het afwijkingsbereik dat het model suggereert.

Als BTC het model volgt, kan de koers een maand na de halvering stijgen tot meer dan $10.000, met een waarschijnlijke beweging naar meer dan $20.000.

Volgens de voorspellingen van het model ligt er voor BTC de komende jaren een marktkapitalisatie van een biljoen dollar in het verschiet, aangezien BTC een verhouding van >100 zal hebben zodra de halvering in 2024 is voltooid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!