Reddit Bitcoin

FBI waarschuwt voor oplichting met Bitcoin vanwege coronavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De FBI geeft een waarschuwing af omdat ze een toename verwachten van oplichting met betrekking tot cryptocurrency, waaronder Bitcoin (BTC), dat samenhangt met het coronavirus. In een verklaring die is uitgegeven waarschuwt de FBI voor fraudeurs die gebruik maken van de toegenomen angst en onzekerheid omtrent de COVID-19 pandemie.

“Ze proberen uw geld te stelen en het wit te wassen via het ingewikkelde cryptocurrency-ecosysteem.”

Coronavirus oplichting

Ook worden er veel chantage pogingen gedaan door de oplichters via dreigende e-mails of brieven. Zulke incidenten zijn er echter al jaren, maar met de komst van COVID-19 is er een nieuwe draai aan deze zwendel. De correspondentie beweert dat de schrijver zowel uw informatie vrijgeeft en u en/of uw familie met het coronavirus infecteert, tenzij er een betaling voldaan wordt in Bitcoin.

Ook zijn er oplichters die zich voordoen als werkgevers en die je vragen om een ​​’donatie’ op jouw eigen bankrekening te accepteren en deze op een crypto ATM te storten. De zogenaamde ‘donatie’ is waarschijnlijk geld dat van anderen is gestolen en de overdracht van het gestolen geld wordt gezien als een illegale activiteit.

Tevens is het bekend dat oplichters klanten van vertrouwde e-commercesites lokken en hen producten aanbieden die beweren COVID-19 te voorkomen. Dit doen zij vaak op niet-gerelateerde en niet-gereguleerde berichtensites om betaling in cryptocurrencies te accepteren. Deze producten bestaan echter niet en worden dus ook nooit geleverd.

Volgens de FBI kunnen crypto-investeerder zichzelf redelijk beschermen door allereerst goed onderzoek te doen, voordat ze daadwerkelijk overgaan tot het ondernemen van stappen. Ook werd sterk afgeraden om bankgegevens te delen met niet-vertrouwde partijen en is het belangrijk om liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties vooraf te controleren, die beweren crypto te accepteren, voordat ze een donatie doen.

Domeinregistraties ‘corona’

Het aantal domeinregistraties met het woord ‘corona’ bereikte midden maart ook zijn hoogtepunt. De websites worden echter niet gebruikt om je te voorzien van informatie over het coronavirus, maar voor bijvoorbeeld Bitcoin oplichting. Zo ontdekte DomainTools een verdachte website die je vraagt om een android app te downloaden. De ransomware vraagt vervolgens binnen 48 uur $100 aan Bitcoin. Het dreigt je contacten, foto’s en video’s, evenals het geheugen van je telefoon te wissen. Daarnaast beweert het zelfs dat je sociale media-accounts openbaar worden gemaakt.

Het is altijd belangrijk dat je goed oplet met wat je download. Ook tijdens dit soort gebeurtenissen blijkt maar weer dat je erg goed moet oppassen!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN