Craig Wright heeft nog 2 dagen om documenten aan te leveren

Een rechter in de Amerikaanse rechtbank heeft de zelfbenoemde Satoshi Nakamoto, Craig Wright, opgedragen om de documenten ter ondersteuning van zijn zaak uiterlijk op 17 april in te dienen. Op 13 april heeft de rechter het bezwaar van Wright, dat was gebaseerd op advocaat-cliëntprivilege, verworpen.

Het bevel van de Amerikaanse rechtbank is de laatste ontwikkeling in het lange juridische proces tussen Kleiman en Wright. De Australische computerwetenschapper, Craig Wright, heeft al een tijdje beweringen gedaan over het feit dat hij de mysterieuze Bitcoin-maker, Satoshi Nakamoto, zou zijn.

Twee jaar geleden

De juridische strijd tegen Craig Wright werd aanvankelijk ingediend in februari 2018. De Bitcoin-rechtszaak, ter waarde van een miljard dollar, werd door de broer van de overleden ex-zakenpartner van Wright, Dave Kleiman, aangespannen. Volgens de aanklacht is Wright hem 50% verschuldigd van de BTC die hij bezit (ongeveer 5 miljard dollar).

Bovendien hangt deze zaak af van het vermogen van Craig Wright om de documenten op te halen die nodig zijn om de “Tulip Trust” te openen, een fonds van ruim 1 miljoen BTC die de afgelopen jaren door Satoshi Nakamoto is gedolven.

Volgens Craig Wright kan hij de documenten niet meer onder ‘advocaat-cliëntprivilege’ overleggen. De Amerikaanse districtsrechtbank, rechter Bruce Reinhart, negeerde de documenten van Wright. De rechter beweerde dat de eerdere bewijsstukken, die waren ingediend door de Keniaanse advocaat van Wright, Denis Bosire Mayaka, niet volledig waren geverifieerd en suggereerde zelfs dat ze vervalst zouden kunnen zijn.

Het vonnis van 13 april

Het vonnis van 13 april van de rechter verwierp het bezwaar van Wright. De zelfbenoemde Satoshi Nakamoto voerde aan dat er geen bewijs was dat de ingediende documenten vervalst waren. Bovendien voegde hij eraan toe dat eerdere documenten die als vervalst werden beschouwd, geen afbreuk mogen doen aan het oordeel over deze kwestie.

Volgens rechter Beth Bloom, van de Amerikaanse districtsrechtbank van het zuidelijke district van Florida, was het gerechtelijk bevel dat Wright’s ‘advocaat-cliëntprivilege’-protest negeerde, in overeenstemming met de wet en geen fout, zoals Wright had betoogd. Dit suggereert dat het gerechtelijk bevel niet onjuist of onrechtmatig was.

Op basis van het ingediende bewijsmateriaal gaf ze aan dat rechter Reinhart de juiste beslissing had genomen. Verder verklaarde ze ook dat de rechtbank verbijsterd was over het argument van de beklaagden dat de rechter items, die door verdachte waren geproduceerd, blindelings moest vertrouwen en accepteren.

Door deze uitspraak heeft Craig Wright nog 2 dagen om de documenten in te dienen. Gaat hij deze documenten aanleveren? Wat denken jullie?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!