Bitcoin koers kan $1 miljoen bereiken, aldus miljardair Chamath Palihapitiya

We hebben de afgelopen jaren al veel verschillende Bitcoin (BTC) prijs voorspellingen op onze website geplaatst. Variërend van $50.000 tot $400.000. Echter hebben we niet vaak voorspellingen van $1 miljoen gezien van een grote investeerder, zoals Chamath Palihapitiya.

De Bitcoin-investeerder, en tevens miljardair, denkt namelijk dat Bitcoin zwaar ondergewaardeerd is en dat de Bitcoin koers, onder de juiste omstandigheden, de $1 miljoen kan bereiken.

Wie is Chamath Palihapitiya?

Chamath is een voormalig bestuurslid van Facebook, trad toe tot het bedrijf in 2007 en vertrok in 2011. Momenteel is hij de CEO van Venture Capital fonds Social Capital en een minderheidsaandeelhouder en lid van de raad van bestuur van de Golden State Warriors.

Palihapitiya kwam in aanraking met Bitcoin toen de koers ongeveer $80 per BTC bedroeg. Tevens gaf hij aan dat hij in die tijd 5% van alle Bitcoin bezat.

Hij noemde deze voorspelling in zijn gesprek met Anthony Pompliano, partner bij Morgan Creek Digital Assets.

Volatiliteit is het grootste probleem

In het interview met Anthony sprak Palihapitiya over de status van Bitcoin als reservevaluta. Hij gaf aan dat BTC de potentie heeft om een reservevaluta te worden, maar dat de volatiliteit massale adoptie in de weg stond.

Chamath gaf aan dat het turbulente karakter van Bitcoin een factor is die het momenteel tegen werkt. Hij ging ook in op de correlatie tussen de verschillende soorten markten.

Hij zei het volgende:

“De enige markt die nog belangrijker is dan de schuldmarkten zijn de valutamarkten. In de zin van, omdat het meer marktdeelnemers in staat stelt actief te zijn in die markt, zodat ze het kunnen gebruiken als een cruciale pijler van hoe ze hun bedrijf runnen. “

Chamath Palihapitiya ging vervolgens in op waarom Bitcoin deze rol niet kan vervullen en zei:

“Je kunt het niet effectief gebruiken. Het duwt het in de getto van daghandelaren en speculanten, en daar is waar we nu zijn.”

Hoe bereiken we stabiliteit?

Vervolgens ging Palihapitiya dieper in op de voorwaarden die nodig zijn om stabliliteit in de markt te krijgen. Hij gaf aan dat de cryptocurrency door velen zal worden beschouwd als een “vlucht naar veiligheid”. Hij voegde toe:

“In de komende 10 jaar, waar dit traject vorm gaat krijgen – en het is een traject van 10 jaar, zul je veel tijd hebben om jezelf er in te verdiepen om vervolgens jezelf te beschermen en in te dekken.”

Het is nul of miljoenen

Hij ging verder met de opmerkelijkste uitspraak van het interview en zei:

“Het is of nul of miljoenen, want het zal een quasi-gouden standaard creëren. Het creëert een index, behalve in plaats van goud te moeten bezitten, waar goud eigendom is van centrale banken, is het een instrument met een waarde die wordt bepaald door en tussen de deelnemers, en het is eigendom van iedereen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!