Door goud gedekte stablecoins winnen in populariteit

Goud is altijd een veilige haven geweest in tijden van crisis. Tegenwoordig, wanneer de wereld wordt geconfronteerd met ongekende onrust en de economische markten in een neerwaartse spiraal verkeren, ontstaan ​​er veel nieuwe investeringsmogelijkheden.

Hierdoor zijn door goud gedekte stablecoins tegenwoordig erg populair. De door goud gedekte stablecoins zien namelijk een opleving te midden van de aanhoudende COVID-19-pandemie.

Stablecoins, zoals Paxos Gold (PAXG) en Tether Gold (XAUT), hebben de voorkeur bij zowel handelaren als investeerders. In tegenstelling tot andere door goud gedekte instrumenten, zijn door goud gedekte stablecoins direct beschikbaar op de beurzen. Beide activa worden ondersteund door een ounce aan fysiek goud.

Roy Sebag van Goldmoney zegt dat een hoge vraag naar goud een natuurlijk antwoord is op elke financiële crisis. Verschillende regeringen hebben verschillend gereageerd op de COVID-19-angst. De Amerikaanse Fed veranderde de regels plotseling toen het de crisis begon. Als antwoord sloegen investeerders op de vlucht en goud was de voor de hand liggende keuze.

PAXG is agressief gekocht, wat binnen een week heeft geleid tot dubbelcijferige groei in verkoopcijfers. Tot nu toe beweert het platform dat ze voldoende fysiek goud op voorraad hebben om het enthousiaste kooppatroon te dekken. Evenzo is de vraag naar XAUT gestaag gestegen, wat de prijs van de stablecoin aanzienlijk omhoog heeft gedreven. Het valt nog te bezien of beide munten in staat zullen zijn om aan de onderliggende fysieke vraag naar goud te voldoen als dat nodig is.

Tether heeft een verklaring vrijgegeven waarin staat dat een sterke XAUT-groei zeker zijn reputatie als een dominante virtuele token zal versterken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!