Digitale dollar geschrapt uit COVID-19-gerelateerde noodwet

Vermeldingen van een digitale dollar, in een COVID-19-gerelateerde noodwet voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is geschrapt. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De laatste versie van House Democrats van de “Take Responsibility for Workers and Families Act”, die eind maandag werd onthuld, bevat geen informatie rond een “digitale dollar” in zijn sectie over directe stimuleringsbetalingen.

De wetgevers hebben vorige week het wetsvoorstel ingediend, waarbij ze een digitaal betalingssysteem voor ogen hadden dat werd georganiseerd door de Federal Reserve en de aangesloten banken. Het doel is om deze fondsen rechtstreeks naar burgers van de VS te sturen om hen te helpen tijdens de COVID-19-mitigatiemaatregelen, die al hebben geleid tot enorme werkloosheid en mogelijk tot een ernstige recessie.

In het laatste concept van 1.404 pagina’s zouden Amerikaanse ingezetenen $1.500 per persoon ontvangen, echter moeten individuen met een inkomen van meer dan $75.000 en koppels met een inkomen van meer dan $150.000 het geld terugbetalen.

Het gedeelte met de betalingen, dat begint op pagina 1.090, lijkt minder specifiek te zijn over hoe deze betalingen naar individuen zouden moeten worden verzonden dan in eerdere versies.

Terwijl het wetsvoorstel, dat door de voorzitter van het huis, Nancy Pelosi (D-Calif.), op maandag is ingediend, wordt er niet gesproken over een digitale dollar. Een afzonderlijk wetsvoorstel, van Rep. Maxine Waters (D-Calif.), Getiteld “Financial Protections and Assistance for America’s Consumers, States, Businesses, and Vulnerable Populations Act”, spreekt nog steeds over een digitale dollar. De verwachting is echter dat dit binnenkort ook verwijdert zal worden.

We plaatsten eerder een artikel over het feit dat de CEO van de Amerikaanse tak van Binance, genaamd Binance.US, zei dat de regering zich moet wenden tot stablecoins voor het uitgeven van noodbetalingen. Daarnaast plaatsten wij in een eerder bericht dat Bitcoin en cryptocurrencies een oplossing zouden kunnen zijn voor het hygiëne probleem omtrent contant geld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!