Binance.US CEO stelt stablecoins voor als oplossing voor noodbetalingen

De CEO van de Amerikaanse tak van Binance, genaamd Binance.US, zegt dat de regering zich moet wenden tot stablecoins voor het uitgeven van noodbetalingen aan het coronavirus.

Catherine Coley, die voorheen hoofd was van de institutionele liquiditeit van XRP bij Ripple, publiceerde gisteren een opinie-stuk waarin ze betoogde dat de regering stablecoins zou moeten gebruiken voor het verspreiden van noodhulp.

Coley gaf aan dat een digitale valuta mensen in staat zou stellen om hulp te ontvangen, zonder de betalingen op een fysieke locatie te hoeven afleveren, waardoor het risico op het oplopen of verspreiden van het virus groter wordt.

Ze zei het volgende:

“De overheid moet zoeken naar manieren om het verouderde proces van het verspreiden van cheques per post te innoveren. Waarom zou u, in het belang van snelheid en veiligheid, niet overwegen om de stimulus in de vorm van stablecoins te sturen als middel om de overdracht van activa te verifiëren?”

Coley benadrukte de onmiddellijke impact van de uitgifte van een digitale valuta en zei:

“Omdat stablecoins digitaal kunnen worden gedistribueerd, zouden Amerikanen onmiddellijk toegang kunnen hebben tot hun fondsen, waardoor het niet langer nodig zou zijn om uren bij een bank door te brengen om een ​​cheque te verzilveren en zichzelf uit de zelfopgelegde quarantaine te halen.”

De CEO van Binance.US gaf toe dat het gebruiken van een digitale valuta, door een gebrek aan kennis van crypto-activa, voor weerstand zou kunnen zorgen. Distributie zou echter hand-in-hand moeten gaan met het onderwijzen van mensen.

In een eerder bericht van vandaag gaven wij al aan dat Bitcoin en cryptocurrencies een oplossing zouden kunnen zijn voor het hygiëne probleem omtrent contant geld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!