Kan de Bitcoin koers gaan dalen vóór de halvering?

Het is moeilijk om te voorspellen waar de Bitcoin (BTC) koers naartoe gaat. Hoewel de laatste paar dagen relatief positief waren, staat de valuta nog steeds voor een zeer vreemde en onvoorspelbare toekomst, gezien de hoeveelheid politieke onzekerheid die bestaat als gevolg van de groeiende coronavirus pandemie.

Gaat de Bitcoin koers dalen of stijgen vóór de halvering?

Bovendien zal de valuta in mei een halvering ondergaan, waarvan veel analisten en enthousiastelingen denken dat het voor een positieve stijging gaat zorgen. In het verleden is Bitcoin omhoog geschoten wanneer er een halvering heeft plaatsgevonden, omdat het zeldzamer en waardevoller wordt. Het is echter onduidelijk of dit zich zal herhalen, vooral nu in deze crisis.

Onlangs is de valuta hard gedaald van $10.000, wat betekent dat, hoewel de huidige koers een verbetering is ten opzichte van waar hij vorige week stond, Bitcoin nog een lange weg te gaan heeft om zichzelf te herstellen.

Zou de halvering voor een daling kunnen zorgen? Zal Bitcoin de huidige lijn voortzetten die het de afgelopen weken heeft gevolgd? Zullen pieken of winsten in deze periode relatief middelmatig zijn en zullen mensen teleurgesteld zijn in wat er gebeurt? Dit zijn allemaal vragen die Bitcoin-investeerders zich afvragen.

Bitcoin kan hard dalen vóór de halvering

Een analist die een unieke kijk op het hele scenario biedt, is Tone Vays. Samen met mensen zoals Willy Woo, die sinds november een serieuze daling van de BTC-prijs voorspelde, gelooft Vays dat de valuta fors kan dalen, voordat de halvering plaatsvindt. Hij is er zelfs van overtuigd dat de valuta zou kunnen dalen tot $2.800.

In een verklaring legde hij uit:

“Ik had altijd al [een prijsdaling] voor de halvering verwacht, dus we zijn goed op weg, ook al is het een paar weken voor de halvering, ik vind het prima.”

Een van de redenen waarom de halvering mogelijk niet aan de huidige verwachtingen voldoet, is dat miners al de broodnodige fondsen missen. Zolang de Bitcoin koers blijft dalen, zullen de beloningen voor het minen van nieuwe Bitcoin-blocks waarschijnlijk aanzienlijk worden verlaagd. Dit betekent op zijn beurt dat miners waarschijnlijk veel geld verliezen door hun machines operationeel te houden. Mogelijk zien we veel sluitingen van miners, voordat de halvering plaatsvindt.

On-chain analyse platform, Glass Node, tweette het volgende:

“Vanwege de dalende BTC-prijs is het nu voor veel miners niet rendabel om hun activiteiten voort te zetten. Sinds de piek op 7 maart is de 7DMA, van de hash snelheid van Bitcoin, met ongeveer 16% gedaald, waarbij de hash snelheid nog sneller verdween na de daling tot $5K.”

Zoals wij eerder aangaven, zou de halvering in mei plaats gaan vinden. Dit kan echter vertraging oplopen aangezien de gemiddelde blocktijd vertaagt is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!