Bitcoin koers: waar gaan we heen?

De Bitcoin (BTC) crash van afgelopen week was een schokkende gebeurtenis voor de cryptomarkt. Inmiddels lijkt Bitcoin zijn rust te hebben gevonden. De Bitcoin koers beweegt sinds 16 maart zijwaarts tussen de $4.550 en $5.400, volgens cijfers van CoinMarketcap.

De meesten zullen zich nu afvragen: waar gaat de Bitcoin koers heen?

CryptoMichaël

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël, heeft zijn visie op de Bitcoin koers op Twitter gedeeld. Hij zei het volgende:

Interessant is dat $BTC redelijk stabiel blijft terwijl Amerikaanse aandelen keihard dalen. Ik kijk naar De Dow met 18.000 punten. Meestal is de eerste druppel van een bubbel 35-50%. Dit zou voor een stijging van $BTC kunnen zorgen tot $6.100 als weerstandstest.

Mr. Coingrats

We spraken met Mr. Coingrats op Telegram en in gesprek met ons deelde hij zijn visie op Bitcoin. Volgens hem is er nog weinig verandering ten opzichte van de vorige analyse.

Bron: Tradingview

Volgens Coingrats is de week candle van vorige week gelukkig binnen de trendlijn gesloten, maar wel onder de wekelijkse ema200. Op dit moment gaan we op en neer (op de lagere timeframe goed te zien) in de zone die hij gemarkeerd heeft met een rode rand. Hij gaf ons verder aan dat hij op dit moment nog niet veel naar de lagere timeframes kijkt op een enkele scalpje na.

Ik wil eerst weer duidelijkheid op de hogere timeframe hebben, want zoals we weten is een hogere timeframe betrouwbaarder dan lagere timeframes.

De huidige week candle ziet er volgens Coingrats vooralsnog goed uit. Als deze zondag zo weet te sluiten, dan is dat licht in het voordeel van de bulls. Mochten we volgens hem de rsi en macd bekijken, dan lijken die ook af te koelen. Dit kan de komende dagen of misschien wel weken duiden op een reversal in de trend.

Net als vorige week kijk ik nog steeds naar de volgende zones:

Bitcoin Support

$5.100 – $5.300
$3.800 – $4.000
$3.300 – $3.500

Weerstand:

$6.200 – $6.400

Bron: Tradingview

HIj gaf verder aan dat als we naar de 4H en 6H kijken, het erop begint te lijken dat de bulls terug komen in de game.

We zien een stijgende rsi die boven de ema12 weet te blijven en ook de macd zit in een mooie stijgende lijn. Ik begin steeds meer te geloven dat we voorlopig de bodem hebben gezien, maar ben er nog niet stellig van overtuigd.

Helaas heeft de hele wereld last van een gezamenlijke vijand die behoorlijk wat roet in de financiële markt kan gooien door alle maatregelen. Langer dan 1 a 2 dagen vooruit kijken doet Coingrats momenteel niet!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!