Bitcoin koers: waar gaan we heen?

De cryptocurrency markt is vandaag weer wakkergeschud en de Bitcoin (BTC) koers daalde nog verder. Hierdoor kelderde BTC naar het dieptepunt van dit jaar: $3.782 volgens cijfers van Binance.

Deze prijsdaling zorgt voor enorme angst bij cryptocurrency investeerders, maar aan de andere kant biedt dit ook weer mooie kansen. De meesten zullen zich nu afvragen: waar gaat de Bitcoin koers heen?

Beneluxcrypto en zijn visie op Bitcoin

Technische Analyst MSDaan van Benelux Crypto Trading Room zei het volgende op Telegram:

De Bitcoin koers heeft vannacht de $3.750 aangetikt en we zijn gebounced. Ik zeg dit niet vaak, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de bottom was. De grote jongens hebben hun inkopen kunnen doen en we kunnen weer langzaam (wellicht nog wel na het vormen van een double of triple bottom) omhoog. Ook is de verwachting dat de alts hierin zullen meegaan.”

Vooralsnog houden ze deze longterm trendline in de gaten:

Bron: Tradingview

Volgens Beneluxcrypto zou het een doemscenario zijn als de Bitcoin koers onder de 3k valt. Volgens hun kan er echt van alles gebeuren, maar schatten ze de kans dat Bitcoin onder de 3k daalt, klein in.

Bitcoin Jack

Cryptotrader Bitcoin Jack denkt ook dat we ‘de bodem’ hebben bereikt. Hij zei het volgende op Twitter:

We hadden net de hele echopump en echodump van 2017. Helemaal van boven naar beneden tot de top van 14k. -72% van 14k top en> 84% van de 3-14K retrace. Op een wekelijkse orderblok EQ-support. Ik noem dit “DE BODEM.

Mr. Coingrats

We spraken met Mr. Coingrats op Telegram en in gesprek met ons deelde hij zijn visie op Bitcoin. Hij zei het volgende:

Man man man wie had dit gedacht? Ik had echt wel verwacht dat we het gister gehad zouden hebben, maar niets is minder waar. Vannacht zijn we nogmaals verder gedropt tot onder de $3.800 op Binance. Momenteel kijk ik even niet naar de lagere timeframes, maar is voor mij de weekgrafiek belangrijk.

Zoals je kunt zien bewegen we (momenteel) boven de demand orderblock en binnen de trendlijn van de descending broadening wedge. Dit is precies hoe ik de week candle zondag wil zien sluiten. Als deze buiten beide sluit, dan is dit niet de bodem en zullen we moeten afwachten of $3.800 – $4.000 stand kan houden.

De zones die ik momenteel aanhoud zijn:

Bitcoin support:

$5.100 – $5.300
$3.800 – $4.000
$3.300 – $3.500

De eerst volgende weerstand ligt ongeveer op $6.200 – $6.400.

Bron: Tradingview

Wil je in contact komen met Mr. Coingrats? Join dan zijn Telegram kanaal of volg hem op Twitter!

Bijna 16 miljoen dollar aan BTC verzonden naar Bitmex

Whale Alert maakte vandaag op Twitter bekend dat er een transactie heeft plaatsgevonden van 3.000 Bitcoin (gelijk aan ongeveer 16 miljoen dollar). De Bitcoins werden vanuit een anonieme wallet verzonden naar crypto exchange Bitmex.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!