Bitcoin kan binnenkort in het Museum van Illusions te zien zijn, aldus ex-directeur-generaal ECB

Zoals we allemaal weten is de Europese Centrale Bank (ECB) nooit een grote fan geweest van Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in het algemeen. In een recente paneldiscussie in Wenen verklaarde Aurel Schubert, de voormalige directeur-generaal van de Europese Centrale Bank, het volgende:

“Vroeg of laat kan Bitcoin één van die objecten zijn die te zien zijn in het Museum of Illusions. Ik weet zeker dat centrale banken en ook het fiatgeld, ik ben ervan overtuigd dat die niet snel een tentoonstelling in het Museum of Illusions zullen zijn.”

Hoewel hij toegeeft dat de huidige markt aandringt op digitale ontwrichting in sectoren die geplaagd zijn door de inefficiëntie van de legacy-systemen, zei Schubert:

“Maar het is duidelijk dat de digitale markt een snelle, veilige en grensoverschrijdende betalingsoplossing die 24/7 beschikbaar is die vlotte uitwisselingen verlangt en vereist. We hebben een actueel lokaal betalingssysteem, maar deze zijn niet wereldwijd. Ze zijn ook gecompartimenteerd en misschien zijn ze niet geschikt voor de geglobaliseerde economie.”

Hij is echter van mening dat Bitcoin geen valuta of oplossing is. De voormalige directeur-generaal beweerde verder dat de focus op de Bitcoin-markt lag op het behalen van meerwaarden en dat het “klinkt als een ponzi-scheme”.

Schubert ging verder met het in twijfel trekken van Bitcoin als ruilmiddel en de dure transactiekosten.

Ironisch genoeg was de ECB wel bereid om haar eigen digitale valuta te creëren om de grensoverschrijdende betalingssector te verbeteren. In een eerder gepubliceerd verklaarde de bank het volgende:

“We moeten ons inspannen, zodat we klaar zijn om te reageren, voor het geval de vraag van het publiek naar digitale valuta van de centrale bank toeneemt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!