Bitcoin koers kan de $100.000 bereiken binnen vijf jaar

Charles Edwards, mede-oprichter van Capriole Investment, bestudeerde Bitcoin (BTC) in 2020. De heer Edwards deed onderzoek naar elk aspect van de handel in Bitcoin tijdens goede en slechte tijden.

Volgens Edwards ziet 99% van de wereld BTC nog als ‘riskant’. Bovendien wordt Bitcoin steeds gecorreleerd met goud en aandelen, maar tot op heden hebben noch goud noch aandelen een langdurige correlatie met Bitcoin laten zien.

Zoals opgemerkt door Fundstrat Tom Lee, vallen de beste jaren van BTC echter samen met jaren van sterke aandelenprestaties:

“BTC doet het het beste als de S&P met meer dan 15% is gestegen.”

De analist heeft zelf ook iets bedacht en denkt dat dit de relatie tussen traditionele activa en cryptocurrencies verklaart. Hij zei:

  1. Wanneer markten in extreme hebzucht verkeren: beleggers worden aangetrokken door risicovolle activa en de prestaties van BTC correleren met aandelen
  2. Wanneer markten in extreme angst verkeren: beleggers dumpen risicovolle activa en de prestaties van BTC correleren met aandelen

Bitcoin voorspelling

Edwards is positief over de Bitcoin koers, ondanks de stressvolle periode voor miners. Dit vanwege de aanstaande derde halvering, omdat de inkomstenstroom wordt gehalveerd. Hij zei het volgende:

De vooruitzichten van BTC blijven uitstekend. Extreem sterke fundamenten. Huidig doel: $100.000 + binnen 5 jaar.”

De tussentijdse prognoses zijn minder optimistisch. Edwards voorspelt een zware halvering voor miners en ook het coronavirus zal een rol gaan spelen. Als de angst afneemt, dan spelen de oude scenario’s van Edwards zich af: Bitcoin tussen $8.000 en $17.000. Anders kan de prijs onder de $6.400 dalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!