Nieuwe Elon Musk Ethereum-scam verschijnt op YouTube

Elon Musk, de oprichter van Tesla en CEO van SpaceX, is geen onbekende geweest voor oplichting met cryptocurrency. De afgelopen jaren is de naam van de tech-visionair gekoppeld aan een breed scala aan frauduleuze websites, beurzen en give-aways, voornamelijk vanwege zijn open support voor cryptocurrencies zoals Dogecoin.

Hoewel de meeste van deze oplichtingen belachelijk zijn, resulteerde het toch in honderdduizenden dollars die werden gestolen. De meeste aanvallers richtten hun inspanningen op Twitter, waar de uitgesproken Musk vaak met zijn volgers in gesprek gaat.

Toen het aantal Twitter-zwendel met Musk toenam, namen hackers hun toevlucht tot andere sociale netwerken. De nieuwste crypto-zwendel die opkwam, begon op YouTube, waar hackers een nogal innovatieve aanpak gebruikten om goedgelovige beleggers te lokken.

YouTube-scam

Volgens een artikel dat op CryptoSlate verscheen, hebben hackers namelijk een livestream van verschillende Musk-interviews opgezet waarin hij het had over Tesla, cryptocurrencies, technische innovatie en het allerbelangrijkste: Ethereum (ETH). De livestream, die al meer dan 12 uur gaande was vanaf het moment van schrijven, insinueert dat er een “Tesla Ethereum-airdrop” zal zijn, waarvan de details in de beschrijving van de video werden vermeld.

Hoewel er geen concrete oproep tot actie is in de video zelf, vermeldt de livestream een ​​website waar ‘investeerders’ naartoe kunnen gaan om deel te nemen aan de give-away. Een snelle scan van de website genaamd Elon Live laat zien dat het niets meer is dan een bestemmingspagina met een ‘betalingsadres’.

Bron: Elonlive.org

Bezoekers worden geïnstrueerd om tussen 5 en 500 ETH naar het adres te sturen om hun adres te verifiëren. In ruil daarvoor stuurt de website hen onmiddellijk het dubbele van het bedrag terug dat ze hebben betaald.

“Zodra we uw transactie hebben ontvangen, wordt de uitgaande transactie naar uw adres verwerkt. Elk adres dat te laat wordt verzonden, krijgt zijn BTC onmiddellijk teruggestuurd”, aldus de website.

Bron: Elonlive.org

De website heeft naar verluidt een voorraad van 20.000 ETH die zal worden gebruikt voor de give-away. Volgens een live-teller op de website is er minder dan 130 ETH over om te versturen. Door de website te vernieuwen, wordt de teller gereset, die vervolgens een andere, willekeurige hoeveelheid resterende ETH weergeeft.

Uit gegevens van Etherscan bleek echter dat het Elon Live-adres momenteel een saldo van iets meer dan 18 ETH heeft, dat het in de afgelopen 4 dagen van drie inkomende transacties heeft ontvangen. Het account heeft echter geen uitgaande transacties, wat betekent dat de beloofde verdiensten nooit uitbetaald zijn.

Deel dit bericht, zodat zij geen slachtoffers meer maken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!