Google zoekopdrachten naar ‘buy the dip’ steeg enorm

Aandelenmarkten zijn in vrije val en zowel Londen als Frankfurt zijn gisteren 8% lager geopend. De oliemarkten zagen hun grootste eendaagse daling in drie decennia. En de cryptocurrency-industrie heeft een verlies van $26 miljard in 24 uur geleden.

Er is echter één ding dat sterk gestegen is en dat is het aantal mensen dat zocht naar ‘buy the dip’ op Google. Als je terugkijkt op de afgelopen vijf jaar, zie je in feite een enorme toegenomen interesse.

Buy the dip (of koop de dip) is een typische pro-tip die betekent dat je na een scherpe prijsdaling een actief moet kopen. Hoe je precies weet wanneer de dip het dieptepunt bereikt heeft, is echter een andere vraag.

‘Buy the dip’ Verenigde Staten

Bron: Google Trends

Zoals hierboven te zien is, zijn de Amerikanen flink aan het zoeken geweest naar informatie over ‘buy the dip’.

‘Buy the dip’ Nederland

Bron: Google Trends

De Nederlanders zijn ook flink aan het zoeken geslagen.

Moet het ergste nog komen?

De meeste analisten zijn van mening dat het ergste nog moet komen omdat de combinatie van angst voor het coronavirus en een opgeblazen bubbel diepere verliezen kan veroorzaken. Dat zou echter niet het geval moeten zijn met Bitcoin.

Nu de Bitcoin halvering nadert, hebben veel analisten al bevestigd dat de nummer één cryptocurrency al stevig terug is in een bullmarkt.

Bovendien hebben sommige handelaren die technische analyse gebruiken erop gewezen dat cryptocurrency-prijzen zich voorbereiden op hun “volgende grote mark-up”. Bitcoin Jack reageerde op 5 maart met het volgende:

Wat denken jullie? Kopen jullie de dip of wachten jullie af? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!