Google haalt crypto nieuws apps uit de Play Store

De Google Play Store voor Android-smartphones lijkt een probleem te hebben met cryptocurrencies en blockchain-nieuws applicaties, waarbij verschillende opmerkelijke apps zijn verwijderd, waaronder die van Cointelegraph. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph gedeeld werd.

Vanaf 20:00 gisterenavond waren apps van crypto nieuws websites, waaronder Cointelegraph en Coindesk, niet meer beschikbaar in de Play Store.

Bron: Cointelegraph

Google had geen contact opgenomen met Cointelegraph over de geplande verwijdering. Cointelegraph zei het volgende:

“We hebben contact opgenomen met het bedrijf maar hebben geen reactie ontvangen op het moment van schrijven. Wat Cointelegraph betreft, we hebben gewerkt zoals we altijd hebben gedaan, en we hebben niet meteen een verklaring waarom de app niet langer beschikbaar is.”

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat de Play Store het op crypto-gerelateerde applicaties gemunt heeft. Eind december verwijderde de Play Store de MetaMask applicatie. destijds zei co-lead ontwikkelaar van MetaMask, Dan Findlay, het volgende:

“Ik hoop van harte dat dit een eerlijke fout is van de kant van de recensenten van Google, maar in combinatie met alle crypto-YouTube-blokkades, ben ik erg in de war over hoe Google omgaat met decentraliserende technologieën. Als mensen dit gedrag accepteren van een mobiel monopolie, zoals Google, verdienen we misschien niets beters.”

Findlay verwees naar het toenmalige verbod van YouTube op crypto-inhoud, dat, hoewel het maar een paar dagen duurde, grote golven in de gemeenschap teweegbracht.

Vorige week plaatsten wij ook een bericht dat YouTube, eigendom van Google, opnieuw één van de meest invloedrijke stemmen in de crypto-ruimte het zwijgen had opgelegd, namelijk de bekende YouTuber IvanOnTech.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!