IvanOnTech YouTube

Bekende YouTuber, genaamd IvanOnTech, is geblokkeerd tot na halvering

YouTube heeft opnieuw een van de meest invloedrijke stemmen in de crypto-ruimte het zwijgen opgelegd, namelijk de bekende YouTuber IvanOnTech. Door deze sanctie kan hij niet meer live streamen en geen nieuwe content meer plaatsen.

Hij zei zelf het volgende op Twitter:

Waarom is hij geblokkeerd?

Volgens de reactie van een andere vlogger was de reden een titel die het algoritme van YouTube als problematische content markeerde.

De betreffende content was een prijsvoorspelling voor Bitcoin (BTC), waarin stond: “Bitcoin’s price is going vertical”. Op het moment van publicatie ging BTC inderdaad omhoog, en de werkelijke grafieken kwamen overeen met het bericht. Andere getroffen vloggers zijn o.a. Enter the Crypto Matrix, Chico Crypto en meer.

Bekende YouTuber, Crypt0, plaatste het onderstaande filmpje:

YouTube blijft crypto-gerelateerde content censureren

Crypto-content op YouTube wordt ook geconfronteerd met politieke oorlogen. Geruchten circuleren over verboden content op basis van bepaalde blockchains. Er wordt gezegd dat negatieve opmerkingen over de EOS-blockchain een reden kan zijn voor het markeren van content. In hoeverre dit waar is, is nog maar de vraag.

Crypto-gemeenschappen kunnen dus één van de factoren zijn in een golf van waarschuwingen en verbiedingen. Tegelijkertijd merkten commentatoren op dat betaalde of gesponsorde inhoud zelden gemarkeerd wordt en dat het YouTube-algoritme een onduidelijk beleid vormt.

De belangstelling voor commentaar en content is toegenomen ten opzichte van de aanstaande halvering van Bitcoin. De zoekinteresse voor de term ‘halvening’ is gegroeid en groeit nog steeds, waardoor meer kijkers naar video’s worden geleid waarin de bullish case voor BTC wordt uitgelegd.

Vreemd genoeg heeft YouTube onlangs zelfs een promotievideo gemaakt met betrekking tot een OneCoin-evenement, dat nog steeds live is en niet gemarkeerd is.

Niet de eerste keer

Vorig jaar plaatsten wij al een artikel waarin wij aangaven dat YouTube een aantal crypto-gerelateerde video’s had geblokkeerd. Dit waren toen video’s van Chris Dunn, TheMoonCarl en van Node Investor.

Chris tweette toen het volgende:

Node Investor had ook op Twitter gereageerd. Hij zei toen het volgende:

YouTube reageerde toen vrij snel op de tweet van @TheMoonCarl en gaf aan dat er een fout gemaakt was. YouTube reageerde als volgt:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN