Ethereum conferentie (EthCC) in Parijs van 3 t/m 5 maart

De grootste jaarlijkse Europese Ethereum (ETH)-conferentie (EthCC) is terug met een focus op fast tracking vergaderingen tussen startups en investeerders met ‘EthVC’. Het is de derde editie die plaatsvindt in Parijs van 3 t/m 5 maart 2020. Het evenement wordt georganiseerd door een non-profit organisatie, genaamd Ethereum Frankrijk.

Jerome de Tychey, oprichter en president van Ethereum Frankrijk, zei het volgende:

“Terwijl we het volgende decennium ingaan, blijven we ons inzetten voor het creëren van belangrijke community verbindingen. Dit met als enige doel de industrie in staat te stellen te gedijen. We willen ook benadrukken dat we de wereldwijde Franstalige gemeenschap verwelkomen om deel te nemen aan het ecosysteem van Ethereum.”

Voor het eerst op EthCC lanceert het Ethereum Frankrijk-team EthVC, een nieuw programma om betekenisvolle relaties tussen de slimste bedrijven en strategische investeerders te versnellen.

“We willen de startups in de Ethereum-gemeenschap ondersteunen door ze te koppelen aan de mogelijkheid om hun projecten te pitchen aan strategische investeerders, die hun projecten naar hun volgende groeifase kunnen brengen. Het is ook onze hoop dat deelnemers van de EthVC-investeerder een beter begrip van blockchain zullen hebben dan hun collega’s en de meest veelbelovende projecten in hun dealflows hebben”, zei Tychey.

Er zijn speciale workshops en gesprekken voor investeerders om de snel evoluerende ontwikkelingen in de blockchain-industrie te leren kennen en bij te houden. Op de agenda staan pitch-sessies, waarmee een select samengestelde groep bedrijven hun projecten aan investeerders kunnen pitchen.

Onderwerpen die je op de conferentie hoort, zijn onder meer ontwikkelingen in de wereld van Decentralized Finance (DeFi), ondernemingen die Blockchain gebruiken, updates over Eth 2.0 en de uitrol van DAO (Decentralized Autonomous Organisations).

Een selectie van sprekers op EthCC 3 zal verschillende onderwerpen behandelen en verschillende niveaus van het begrip ‘blockchain-technologie’ behandelen, door paneldiscussies, presentaties en workshops.

Sprekers:

 ● Fabian Vogelsteller, bedenker van ERC-20 tokenstandaard en oprichter van het LUKSO, een Ethereum-zusternetwerk voor mainstream-toepassingen. Fabian richt zich op Blockchain-gebruiksscenario’s die minder interessant zijn voor gewone gebruikers, omdat ze ofwel zeer technisch, financieel of te ingewikkeld zijn om te gebruiken. LUKSO richt zich op het creëren van een ecosysteem voor applicaties die interessant zijn voor de 1 miljard mensen op sociale media, het modelandschap en de creatieve industrie;

Ashleigh Schap, adviseur bij Uniswap, een protocol voor geautomatiseerde tokenuitwisseling op Ethereum. Ashleigh zal een diepgaande strategie-workshop leiden voor cryptoprojecten die de berichtgeving rondom hun producten willen verbeteren, strategieën voor bedrijfsontwikkeling willen ontwikkelen en hun groei willen opschalen.

Eli Ben Sasson, mede-oprichter en hoofdwetenschapper bij StarkWare, die schaalbaarheid en privacy biedt aan blockchains met behulp van STARK-technologie, zullen de groeiende rol van privacy en de rol ervan voor de DeFi-gemeenschap bespreken;

Christiane Ernst, productmanager bij Gnosis, die nieuwe marktmechanismen bouwt via op blockchain gebaseerde, gedecentraliseerde platforms, die de herverdeling van middelen mogelijk maken. Christiane zal het hebben over veilingmechanismen voor DEX’s en het nieuwe protocol van Gnosis voor efficiënte en multidimensionale orderboeken.

Ryan Gittelson, Co – oprichter van VirtuePoker, een (peer-to- Peer) Pokerplatform op Ethereum komt naar EthCC 3 met een spannende aankondiging over de toekomst van Virtue Poker.

EthCC heeft de afgelopen jaren meer dan 250 sprekers en 1100 aanwezigen gezien en staat erom bekend de beste en slimste denkers van de branche samen te brengen.

Over EthCC #3:

EthCC is de jaarlijkse conferentie georganiseerd door Ethereum Frankrijk (voorheen ASSETH), een Franse non-profitorganisatie die blockchain en Ethereum in alle Franstalige landen mainstreamt, zodat iedereen eigenaar kan worden van deze technologie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!