BitMEX emailadressen

Website eigenaren opgepast! Google AdSense afpersers eisen Bitcoin!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een nieuwe afpersingsmiddel, dat gericht is op website-eigenaren die banneradvertenties weergeven via het AdSense-programma van Google, is onlangs gemeld door KrebsOnSecurity.

Het afpersingsmiddel vereist Bitcoin (BTC) in ruil voor het voorkomen van een aanval, die zou leiden tot opschorting van het AdSense-account van de gebruiker.

De blogpost, die op maandag 17 februari gedeeld werd, vermeldde dat sommige site-eigenaren een bericht ontvingen omdat hun site door het kwaadwillende programma was ontdekt. Het bericht luidde als volgt:

“Binnenkort verschijnt ongetwijfeld de bovenstaande waarschuwing op het dashboard van uw AdSense-account!

Dit zal gebeuren omdat we op het punt staan ​​uw site te overspoelen met een enorme hoeveelheid direct bot gegenereerd webverkeer met 100% bounce ratio en duizenden IP’s in rotatie, een nachtmerrie voor elke AdSense-uitgever.

Daarnaast, zullen we onze geavanceerde bots aanpassen om elke AdSense-banner, die op uw site draait, in een eindeloze cyclus met verschillende tijdsduur te openen.”

Het bericht verschijnt als een waarschuwing, waarbij de cybercriminelen $5.000 aan BTC eisen om de aanval af te stoppen.

De gebruiker die het bericht met KrebsOnSecurity deelde, zei dat zijn recente AdSense-verkeersstatistieken een aanzienlijke stijging zagen op het gebied van ongeldig verkeer.

Google noemde de zwendel ogenschijnlijk een klassieke bedreigingssabotage, waarbij een fraudeur een handhavingsactie tegen een uitgever probeert te activeren door ongeldig verkeer naar zijn site te sturen.

Strenger beleid van Google

Het nieuws kwam na het nieuwe beleid van Google met betrekking tot zijn advertenties, waarin het team achter AdSense zei dat het zal stoppen met het weergeven van advertenties, voordat ongeldige kliks plaatsvinden.

Google legde het als volgt uit:

“Dit jaar verbeteren we onze afweer nog meer door de systemen te verbeteren die mogelijk ongeldig verkeer of risicovolle activiteiten identificeren, voordat advertenties worden weergegeven.

Met deze verdedigingsmiddelen kunnen we de advertentieweergave beperken om onze adverteerders en gebruikers verder te beschermen.”

Bitcoin als betalingsmiddel bij criminelen

De toonaangevende cryptocurrency is populair geworden onder criminelen over de hele wereld. Eerder in februari explodeerden twee bombrieven in Nederland en een anonieme crimineel vroeg om een ​​Bitcoin-betaling om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN