Cryptomining

Twee bombrieven ontploften gisteren in Nederland en anonieme crimineel vraagt om Bitcoins

Woensdag ontploften twee brievenbommen in Nederland en de anonieme crimineel vraagt ​​om een ​​Bitcoin-betaling om toekomstige aanvallen te voorkomen.

De eerste bom ging af op een postsorteerkantoor in ABN Amro bank in Amsterdam op woensdagochtend. De brievenbom ontplofte kort nadat een postkamermedewerker het pakket weggooide.

Geert van der Varst, persvoorlichter van de ABN AMRO, zei het volgende:

“De collega die de post sorteerde, hoorde een sissend geluid en gooide het pakket weg.”

De tweede explosie kwam minder dan een uur later in de grensstad Kerkrade. Het pakket werd verstuurd naar het Japanse elektronicabedrijf Ricoh.

Niemand raakte gewond bij beide explosies, maar de politie zegt dat de bommen werden verzonden samen met bankbiljetten die betaling in Bitcoin eisten om verdere bombardementen te voorkomen.

De politie is begonnen met hun onderzoek, maar heeft de zaken niet officieel aan elkaar gekoppeld. De Telegraaf legde een mogelijke connectie met een eerdere zaak, genaamd “de Jumbo Bomber”. De Telegraaf zei het volgende:

“De zaak begint steeds meer op de ’Jumbo-bomber’ te lijken.

Alex O. perste in 2015 de supermarktketen Jumbo af. Hij eiste Bitcoins. Als er niet betaald zou worden, zouden er bommen afgaan in de supermarkten. Er werd ook daadwerkelijk een explosief tot ontploffing gebracht. Dat was in Groningen. O. werd uiteindelijk gepakt door onderzoek naar een kookwekker die hij gebruikte bij een bom.”

De politie heeft nog niet onthuld hoeveel Bitcoin de onbekende crimineel vraagt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie