JPMorgan

JPMorgan Chase’s Quorum project gaat wellicht fuseren met ConsenSys

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bankgigant JPMorgan Chase gaat wellicht zijn Quorum blockchain-project binnenkort samenvoegen met ConsenSys, de op Ethereum gerichte software-ontwikkelaar en investeerder. Dit volgens een artikel dat gisteren op Reuters verscheen.

Volgens “mensen bekend zijn met de plannen” kan de fusie binnen de komende zes maanden plaatsvinden. Dit terwijl de voorwaarden van de deal, die momenteel wordt besproken, nog steeds niet zijn vastgesteld.

Quorum werd voor het eerst gemeld in 2016, waardoor een golf van opwinding ontstond omdat het de bank officieel met Ethereum verbond. Het bedrijf stelde toen dat het open source-project de eerste stap was in de richting van het bouwen van een systeem dat particuliere instellingen via gedistribueerde netwerken kon verbinden.

Sindsdien heeft Quorum privacy-functies van Ethereum (ETH) toegevoegd en een grote vernieuwing op basis van de Java-programmeertaal, in een poging om het gemakkelijker te maken voor bedrijven om te gebruiken en te implementeren.

In mei 2019 stelde het personeel van de bank dat Quorum mogelijk wordt afgesplitst, hoewel het onzeker was of dat op dat moment het geval zou zijn.

Het is ook gebruikt als basis voor het Interbank Informatie Netwerk (IIN) van JPM, dat nu meer dan 365 banken aan boord heeft. Het platform is bedoeld om aangesloten banken in staat te stellen informatie in realtime uit te wisselen, zodat ze kunnen controleren of betalingen zijn goedgekeurd

Bronnen van Reuters voegden eraan toe dat de Quorum-eenheid momenteel wereldwijd ongeveer 25 mensen in dienst heeft, en het is nog niet duidelijk of zij na de fusie onderdeel worden van het ConsenSys-team.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN