Bitcoin prijs

Tezos (XTZ) analyse geschreven door CryptoNL Trading Advice

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Deze week heb ik Tezos (XTZ) uitgekozen vanwege de verwachting dat de ATH (All Time High) wel eens gebroken kan gaan worden. Wanneer we naar de daggrafiek kijken dan is het orderblock dat als weerstand diende gebroken en heel mooi getest zelfs waarbij de bodys er zelfs boven zitten.

Als we naar de EMA’s kijken dan staan die ook in het voordeel van de bulls, evenals de RSI die zich in een stijgende lijn beweegt. Dit is het gebied dat de thuishaven is van de bulls.

De EMA12 beweegt in een mooie stijgende lijn mee met de RSI. Voor de MACD geldt hetzelfde als voor de RSI. Als ik naar de chart kijk dan ziet het er positief uit. Laten we eens verder inzoomen in de chart om over meer details te weten te komen.

Daggrafiek Tezos

Bron: Tradingview

4-uurs grafiek Tezos

Bron: Tradingview

Op de 4-uurs grafiek begeven we ons in een opwaartse channel en is de huidige candle de weerstand van de laatste periode aan het breken (roze stippellijn). Je kunt deze weerstandsniveau ook weer terug zien in de VPVR indicator. Ik heb hier zelf ook een instap gemaakt gezien de positieve signalen op de daggrafiek.

Kijken we op deze grafiek naar de EMA’s, dan staan ze ook hier duidelijk in het voordeel van de bulls. De RSI heeft even mogen afkoelen, maar kruist momenteel de EMA12 bullish en treedt ook het bullish gebied binnen. De MACD lijnen staan (nog) in het voordeel van de beren, maar bevindt zich aardig hoog boven de 0-lijn. Met andere woorden tijd zat om te keren en de eerste verschijnselen laten zich daar nu al van zien.

1-uurs grafiek Tezos

Bron: Tradingview

Op de 1h grafiek zien we duidelijk een periode van een aantal uur waar geaccumuleerd werd tegen het weerstandsniveau aan. Hier is de koers momenteel uitgebroken en de eerst volgende weerstand die we kunnen verwachten is bij de dubbele roze stippellijn.

Maar gezien de positieve signalen verwacht ik dat we er wel door heen schieten en pas weerstand van de trendlijn gaan ondervinden. Daarna verwacht ik een retrace naar de dubbele roze stippellijn om vanaf daar te bouncen en een nieuwe ATH te mogen maken.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN