Mastercard

Mastercard CEO spreekt over vertrek uit Libra-association

Mastercard Chief Executive Officer, Ajay Banga, legde zijn zorgen over Libra uit in een interview van 3 februari met de Financial Times. Hij sprak negatief over Libra met betrekking tot het gebrek aan transparantie en beweerde dat nationale betalingssystemen ‘echt dom’ zijn.

Mastercard was één van de oprichters van de Libra-association, samen met Visa, PayPal en Stripe. Alle vier vertrokken in oktober 2019, zonder een goede verklaring, hoewel geruchten aangaven dat ze bang waren dat regelgevers zich tegen hun zouden gaan keren.

Naleving lijkt echter de belangrijkste oorzaak van de plotselinge beslissing te zijn geweest. De belangrijkste leden van de Libra-association hebben naar verluidt aangegeven niet mee te willen werken aan zaken die niet volledig in overeenstemming zijn met lokale wetgevng. In het bijzonder wees Banga op antiwitwaspraktijken, KYC en regelgeving voor gegevensbeheer.

Een andere zorg was het bedrijfsmodel van Libra. De vereniging maakt niet duidelijk hoe het geld zou verdienen, en Banga merkte op dat “als je niet begrijpt hoe geld wordt verdiend, het wordt gemaakt op manieren die je niet aan zullen staan.”

Uiteindelijk merkte Banga enkele inconsistenties op in hoe Libra zichzelf presenteerde. Hoewel het zichzelf positioneert als een hulpmiddel voor financiële inclusie, klinkt het gebruik van de gepatenteerde portemonnee Calibra niet goed voor hem.

Hij zei het volgende:

“Voor financiële inclusie moet de overheid je betalen in deze [valuta], je moet het ontvangen als een instrument dat je begrijpt, en je moet het kunnen gebruiken om rijst en fietsen te kopen. Als je wordt betaald in Libra [munt] […] die naar Calibras gaat, die teruggaat in ponden om rijst te kopen, begrijp ik niet hoe dat werkt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie