Cointelegraph Facebook

Visa, Stripe, eBay en Mastercard stappen ook uit Libra

Na het nieuws dat PayPal zich terugtrok uit het Libra project, zijn andere partners gaan nadenken over de samenwerking. Dit heeft ervoor gezorgd dat Visa, eBay, Stripe en Mastercard ook hebben aangekondigd zich terug te trekken. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 11 oktober op Bloomberg gemeld werd.

De bedrijven hebben hun respect uitgesproken voor de visie van Facebook en beweren het potentieel in het project te zien, maar kozen ervoor om hun focus voorlopig te verleggen.

Eerder werd al door Cointelegraph gemeld dat Visa, Mastercard en Stripe ervoor probeerden te zorgen dat het cryptoproject van Facebook hun relaties met toezichthouders niet zou beschadigen. De drie betalingsreuzen suggereerden dat Facebook de beweringen dat regelgevers op hun gemak waren met Libra had overdreven. Stripe ontkende aanvankelijk dat het overwoog om zich terug te trekken, maar zei vandaag in een verklaring:

“Stripe ondersteunt projecten die erop gericht zijn om online commerce toegankelijker te maken voor mensen over de hele wereld. Libra heeft dit potentieel. We zullen de voortgang op de voet volgen en blijven, in een later stadium, openstaan ​​voor samenwerking met de Libra Association.”

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, op 23 oktober voor zijn Libra project zal getuigen tegenover een commissie van Amerikaanse politici.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN