Bitcoin (BTC) is nog te volatiel om contant geld te laten verdwijnen

Bitcoin (BTC) bedreigt momenteel het bestaan van contant geld niet. De cryptocurrency is nog te volatiel en contant geld zal blijven overleven zegt een nieuw rapport van Deutsche bank.

In het recente rapport van de wereldwijd opererende bank zijn veel internationale klanten onderzocht met betrekking tot tal van financiële onderwerpen.

BTC te volatiel

Het rapport stelt dat de hoge volatiliteit van Bitcoin ervoor zorgt dat het niet kan dienen als een betrouwbare waardeopslag.

Er worden ook positieve dingen benoemd, zoals cryptocurrency transacties ten opzichte van reguliere transacties en er wordt geconcludeerd dat blockchain zeer veilig is.

“Bij het huidige wereldwijde systeem moeten mensen langs verschillende tussenpersonen gaan om geld over te maken. Dit omvat een verzendende bank, een ontvangende bank en een creditcardbeheerder.

Dit systeem verhoogt de transactiekosten wanneer elk tussenpersoon een vergoeding vraagt. Omdat cryptocurrencies gebaseerd zijn op cryptografie en het gedecentraliseerde systeem, werken transfers direct tussen gelijken, waardoor verschillende tussenpersonen worden verwijderd.”

Gaat contant geld verdwijnen of toch niet?

Het rapport geeft aan dat banken, bankpassen, creditcardproviders en met name overheden, proberen om contant geld uit het dagelijkse gebruik te verwijderen.

Ook wordt in het onderzoek de mogelijkheid van ‘het einde van contant geld’ weerlegd. Mensen hebben de neiging om contant geld te vertrouwen in tijden van onzekerheid. Daarnaast kunnen ze hun financiële budgetten gemakkelijk volgen:

“Door de eeuwen heen hebben mensen een diepgeworteld vertrouwen in papier en munten ontwikkeld in onzekere tijden. Vandaag is het niet anders. De handelsoorlog tussen de VS en China heeft bijvoorbeeld ertoe geleid dat investeerders hun kasbezit hebben vergroot.

Uit ons onderzoek blijkt dat mensen ook van contant geld houden, omdat dit hen in staat stelt hun uitgaven gemakkelijker te volgen.”

Digitale betalingen zullen langzaamaan groeien volgens het rapport. De belangrijkste redenen zijn mobiele betalingen en cryptocurrencies als ze erin slagen hun wettelijke hindernissen te overwinnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!