3 redenen waarom de Bitcoin koers gaat stijgen

Volgens Mike Novogratz, die voorheen partner was bij Goldman Sachs en nu hoofd is van cryptofonds Galaxy Digital, is er een samenloop van redenen waarom Bitcoin de komende maanden zal blijven stijgen.

Op 30 januari ging Mike Novogratz, welbekend als een echte Bitcoin-bull, met Bloomberg zitten om te praten over Tesla, aandelen en BTC. Het komt niet als een grote schok dat hij erg optimistisch was over de toonaangevende cryptocurrency.

Zijn optimisme was echter niet onterecht, omdat hij een aantal redenen aanhaalde waarom hij verwacht dat Bitcoin de komende maanden en jaren prijsstijgingen zal zien. Deze redenen zijn als volgt:

  1. Het falen van fiatgeld: Novogratz zei dat de overvloedige hoeveelheid liquiditeit op kapitaalmarkten, aangemoedigd door lage rentetarieven over de hele wereld, en het schijnbare falen van fiatgeld Bitcoin, en ook goud, zou moeten helpen. Het idee hier is dat de potentiële inflatie veroorzaakt door lakse centrale banken, de waarde van schaarse activa, zoals Bitcoin, moet bewijzen, waarvan het inflatiecijfer over een paar maanden zal worden gehalveerd.
  2. Digitaal goud worden: Novogratz suggereerde dat Bitcoin’s rijping tot een vorm van digitaal goud, een digitale store of value, prijzen omhoog zou kunnen stuwen. Hij haalde specifiek de prestaties van het activum aan temidden van de korte oorlogsangsten tussen Iran en de VS en de voortdurende uitbraak van coronavirus. De CEO van Galaxy Digital suggereert dat BTC laat zien dat het investeringspotentieel heeft, wat zou kunnen helpen om investeerders aan te trekken.
  3. Toenemende infrastructuurniveaus: De belegger zei dat het toenemende infrastructuurniveau in de crypto-industrie, dat hij het ‘sanitair’ van de industrie noemde, Bitcoin zou kunnen stimuleren. Er is inderdaad al lang behoefte aan robuustere crypto-onramps. Met de introductie van Fidelity Investments, Bakkt en andere serviceproviders zou BTC meer instroom van investeringen kunnen zien, in samenhang met hogere prijzen.

Bekijk het volledige interview hieronder

Bron: Bloomberg YouTube

Wat denken jullie? Gaat hij gelijk krijgen?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!