Digitale valuta

De Nationale Bank van Cambodja lanceert digitale valuta project

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Nationale Bank van Cambodja (NBC) zal in de komende maanden zijn eigen digitale valuta project lanceren, genaamd Bakong. Dit meldde Phnom Penh Post.

Directeur-generaal van NBC Chea Serey, zei dat de centrale bank ‘de nationale betalingsgateway voor Cambodja’ ontwikkelde als een blockchain-gebaseerd, peer-to-peer platform met een eigen speciaal ontworpen digitale valuta.

Het digitale valuta project heeft inmiddels al de steun van 11 banken van het land. De verwachting is dat nog veel meer zullen toetreden, zei Serey. Ze voegde er nog het volgende aan toe:

“Bakong zal een centrale rol spelen door alle spelers in de betaalruimte in Cambodja onder hetzelfde platform te brengen. Hierdoor kunnen eindgebruikers elkaar gemakkelijk betalen, ongeacht de instellingen waarmee ze bankieren.

Uiteindelijk hopen we ook grensoverschrijdende betalingen via het Bakong-systeem mogelijk te maken.

Project Bakong ging in juli 2019 in de proeffase met de definitieve lancering verwacht vóór het einde van het eerste kwartaal van 2020.

Phinom Penh Commercial Bank (PPCBank) president Shin Chang Moo vertelde maandag dat zijn bank het systeem in alle vestigingen inzet. Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“We bevinden ons in de laatste fasen van de implementatie. Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, omdat we ervoor zorgden dat het systeem zo nuttig en handig mogelijk was voor de gebruikers.

In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies, die gedecentraliseerd zijn, is Bakong een gesloten systeem dat wordt ondersteund door bankautoriteiten. Een wallet is gekoppeld aan de bankrekening van elke gebruiker waardoor fiat eenvoudig kan worden omgewisseld naar de nieuwe Central Bank Digital Currency.

Het systeem ondersteunt realtime transacties, terwijl de Nationale Bank van Cambodja alle transactiegegevens van het platform zal opslaan. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat betalingen volledig traceerbaar zijn.

Eerder vandaag kondigde we al aan dat de Bank of Japan voorbereidingen treft voor een digitale valuta. Lees hier ons artikel!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN