Telegram Nieuws

SEC: Telegram’s Gram-tokens zijn minder waard dan donuts

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op 27 januari zei de Securities and Exchange Commission (SEC), in zijn zaak tegen Telegram, dat zijn Gram-token minder waard is dan donuts. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

De SEC zei het volgende in een memo aan de Southern District Court van New York:

“Telegram bood Gram-tokens aan en verkocht ze als effecten, toen het beloofde ze te leveren in ruil voor fondsen op grond van de koopovereenkomsten. Die realiteit zal niet zijn veranderd als de rechtbank Telegram toestaat Gram-tokens te leveren aan de oorspronkelijke kopers, als onderdeel van een brede openbare distributie, die in strijd is met artikel 5, en die de rechtbank zou moeten opleggen”.

In de memo gaf de SEC een paar steken onder water jegens Telegram. Het wees Telegram voor het doen van work-around en het uitvoeren van “handigheid” door het verschil te maken tussen de investering van een koper van Gram-tokens en hun levering van de Gram-tokens, waardoor zij informatie konden achterhouden van toezichthouders. De creatie van Pavel Durov, zo beweert het document, gaf een “stroman” -argument over het “bestaan”, omdat “Gram-tokens nooit tastbaar zullen zijn.”

De SEC zei het volgende:

“De poging van Telegram om deze economische waarheid te vermijden door Gram-tokens als commodities te labelen, faalt ook. Gram-tokens zijn geen commodities. In tegenstelling tot goud, stripboeken en Krispy Kreme-donuts. Gram-tokens hebben geen intrinsieke waarde.”

Volgens de aantijgingen zou Telegram in het oorspronkelijke aanbod alleen Gram-tokens hebben verkocht aan erkende beleggers. Maar houders kunnen ze dan hebben doorverkocht, een overtreding van Regel 506 (c) volgens de SEC:

“Zodra Telegram de Gram-tokens aan de eerste kopers levert, kunnen ze miljarden Gram-tokens op de open markt doorverkopen aan het investerende publiek. Telegram en/of zijn dochterondernemingen zullen deze verkoop op handelsplatforms voor digitale activa vergemakkelijken. Zodra deze doorverkoop plaatsvindt, heeft Telegram zijn niet-geregistreerde aanbod voltooid met miljarden Gram-tokens die op meerdere platforms worden verhandeld aan een verspreide groep investeerders.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN