De Bitcoin koers kan met tientallen procenten gaan dalen

In de afgelopen paar weken is de Bitcoin (BTC) koers uitgebroken van de belangrijke downtrend en steeg het met tientallen procenten sinds de bodem van $6.400 die in december vorig jaar werd geregistreerd. Echter geven talloze analisten aan dat de uitbraak lijkt op de beruchte “China Pump” van oktober 2019, toen de goedkeuring van president Xi Jinping van blockchain Bitcoin 40% omhoog stuwde.

Bitcoin kan met tientallen procenten dalen

Overeenkomsten werden gezien in een aantal indicatoren, in de richting van de beweging en hoe de prijsactie werd gevormd. En volgens een recente analyse van Cold Blooded Shiller, een fulltime crypto-handelaar, gaan de overeenkomsten zelfs verder dan dat, wat suggereert dat BTC hier met tientallen procenten kan gaan dalen.

Hij zei het volgende op Twitter:

“Ik zal dit in de gaten blijven houden vanwege de voortdurende overeenkomsten. BTC gaat nu op weg naar een vergelijkbare structuur als de $10k-top.

We zullen zien of de reactie deze keer echt is, of dat deze set up vergelijkbaar is met de vorige keer.”

Hij merkte in de tweet hierboven op dat, toen Bitcoin begon te ontspannen na de “China Pump”, de prijs snel van het 200-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) stuiterde en vervolgens werd afgewezen van een belangrijk ondersteuningsniveau, om vervolgens weer een duik te nemen. Dit zorgde voor een crash van $8.700 naar $6.400 in een paar weken tijd, wat een daling van 27% betekende.

Dit is relevant omdat Bitcoin exact hetzelfde heeft gedaan en de vorm van de grafieken zien er vrijwel identiek uit, wat suggereert dat BTC binnenkort opnieuw met meer dan 20% kan dalen.

De halvering kan hier een stokje voor steken

Ondanks deze angsten, houden sommigen vast aan de overtuiging dat Bitcoin-bulls zullen ingrijpen, vooral naarmate de halvering nadert.

Murad Mahmudov, CIO van het Bitcoin-fonds Adaptive Capital, constateerde onlangs op Twitter dat BTC bijna niet verder kan dalen. Hij zei het volgende:

“Naar mijn mening gaat dit niet naar de Weekly 200 MA, omdat, hoe gek het ook klinkt, de daling van -53% van $13888 naar $6410 geen volledige Bitcoin-bearmarket was, maar eerder alleen maar een mid-bullcycle correctie.”

Wat denken jullie? Denken jullie dat we nog een daling gaan zien of gaan we toch omhoog? Laat het ons weten op onze socials!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!