Craig Wright Satoshi Nakamoto

Vermeende BTC-e exploitant, Alexander Vinnik, zal worden uitgeleverd aan Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Alexander Vinnik, de vermeende exploitant van de BTC-e-beurs, zal aan Frankrijk worden uitgeleverd wegens beschuldigingen van het witwassen van geld, na een uitspraak van de Griekse Raad van de Staat, de hoogste administratieve rechtbank van het land. Dit meldde het Griekse nieuwsplatform Ekathimerini op donderdag.

Hij werd in juli 2017 gearresteerd door de Griekse autoriteiten, nadat Rusland, de VS en Frankrijk allemaal internationale arrestatiebevelen uitbrachten vanwege de beschuldiging van het witwassen van ten minste $4 miljard via BTC-e.

Vinnik heeft volgehouden dat hij onschuldig is aan alle aanklachten en beweert dat hij slechts één van de werknemers van de beurs was.

De rechtbank oordeelde dat Vinnik eerst aan Frankrijk, vervolgens aan de VS en ten slotte aan Rusland moest worden uitgeleverd. Vinnik, die eerder zei dat hij in Rusland wilde worden berecht, is de afgelopen maand in hongerstaking geweest omdat hij beweerde dat zijn mensenrechten waren geschonden.

Een Griekse rechtbank had aanvankelijk Vinniks uitlevering aan Frankrijk goedgekeurd in 2018, waar hij wordt gezocht op beschuldiging van cybercriminaliteit, witwassen van geld, lidmaatschap van een criminele organisatie en afpersing. De uitspraak van de Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank van Griekenland, betekent dat Vinnik niet langer in beroep kan gaan tegen de uitlevering.

De Griekse regering wees een verzoek van de Russische aanklager af om Vinnik eind december rechtstreeks aan het land uit te leveren. Volgens Russische media had de Russische president Vladimir Poetin de kwestie met de toenmalige Griekse premier, Alexis Tsipiras, in december 2018 ter sprake gebracht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN