Een recent Statista-onderzoek heeft aangetoond dat de toplanden voor crypto-eigendom en -gebruik niet de landen zijn die men verwacht. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bitcoinist verscheen.
SET Protocol CEO Felix Feng analyseerde de grafieken en wees op kansen voor de uitbreiding van DeFi. Hij zei het volgende:
“Fascinerend om te zien dat Turkije, Brazilië en Colombia bovenaan in de grafieken staan wat betreft de acceptatie van crypto’s.
Het lijkt erop dat DeFi heel veel mogelijkheden heeft om naar het buitenland uit te breiden. @Fidelitas_lex, een Social Trader, is een goed voorbeeld van een trader met een grote Turkse achterban.”
De resultaten moeten echter wel dosis zout worden genomen, omdat slechts duizend mensen uit de ‘geselecteerde landen’ zijn ondervraagd.
Turkije nummer 1
Het verrassende resultaat was dat Turkije aan de top staat, maar dat kan waarschijnlijk worden gekoppeld aan recente economische en politieke kwesties die het land hebben geteisterd. Druk op de lokale munteenheid kunnen mensen naar alternatieven brengen, zoals Bitcoin (BTC).
Hetzelfde is het geval voor de vele Zuid-Amerikaanse landen die deel uitmaken van de top tien. Hyperinflatie en kapitaalcontroles zoals in Argentinië, Colombia, Chili en Venezuela (die niet in dit onderzoek is opgenomen) drijven mensen aan om crypto te gebruiken.
Een verrassende afwezige is Zuid-Korea en het is ook verrassend dat Japan zo ver onderaan de lijst staat, gezien de positieve houding van het land ten opzichte van crypto.
Centrale banken willen meer controle
Draconische regimes zouden echter remmend effect op de crypto-markt kunnen veroorzaken omdat hun centrale banken meer controle willen over de geldstroom binnen hun grenzen. Als gevolg hiervan kunnen bankondersteuningen voor crypto-beurzen in toekomst in gevaar komen door de macht van de grote commerciële banken.
Mensen uit andere landen zoals India en China, waar banken al verboden zijn om met crypto om te gaan, hebben al andere methoden gevonden om digitale activa te kopen en verkopen.
DeFi groeit maar door
Over validiteit van de enquête is discusseren, maar over de mogelijkheden voor DeFi in sommige van deze landen niet.
In 2019 groeide DeFi met 180% en gisteren heeft het een nieuwe recordhoogte bereikt van $834 miljoen, volgens defipulse.com. Een Defi-markt van een miljard dollar is nu niet ver weg en aangezien de prijzen van Ethereum (ETH) zich herstellen, kan het net om de hoek liggen.
Op dit moment is het slechts een kleine markt, maar de kansen zijn grenzeloos, vooral in het groeiende aantal landen met restrictieve bankpraktijken en strenge kapitaalcontroles.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.