Waarom is Bitcoin SV (BSV) ineens met meer dan 35% gedaald?

Bitcoin SV (BSV) is de afgelopen week veel in het nieuws geweest. De cryptocurrency had op 12 januari een prijs van $149 dollar en is daarna razend hard gestegen.

De cryptocurrency stond op 15 januari maar liefst op een prijs van $436,66 dollar, volgens cijfers van CoinMarketCap. Maar zo snel als Bitcoin SV is gestegen, is het ook weer gedaald.

Bitcoin SV
Bron: CoinMarketCap

De grote vraag luidt: waarom is Bitcoin SV na deze stijging ineens zo flink gedaald?

De voorstander van Bitcoin SV, Craig Wright, beweerde dat hij de private keys tot 1,1 miljoen Bitcoins (BTC) had. Het zou hierbij gaan om de Bitcoins die gekoppeld zijn aan Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto.

De community speculeerde dat dit een enorm effect op de prijs zou kunnen hebben. Wright zei echter dat hij ze niet zou verkopen. Dit omdat hij een crash in de markt wilt voorkomen.

Toch kwam er nieuwe informatie naar buiten van zijn advocaat. Hij bevestigde dat Wright helemaal geen toegang had tot de private keys.

Geruchten doen de prijs stijgen

Hoogstwaarschijnlijk heeft de stijging van Bitcoin SV dus te maken met de geruchten die onlangs rondgingen over de private keys. BSV voorstanders zeiden ook dat hij BTC zal dumpen om Bitcoin SV te promoten.

Omdat dit meestal gebeurt wanneer niet-bevestigde informatie wordt geassocieerd met prijsactie, was het voor BSV niet mogelijk om het hoge niveau aan te houden. Evenals de bevestiging van zijn advocaat.

Dit zorgde ervoor dat de prijs, volgens CoinMarketCap, daalde naar het laagste punt op 18 januari van $277,97. Dit houdt in dat de cryptocurrency met meer dan 35% is gedaald.

Bron: CoinMarketCap

Wat denken jullie dat de koers gaat doen? Praat met ons mee op Twitter of Telegram!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!