Bakkt

Spaanse CaixaBank biedt blockchain service We.trade aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op 3 januari voegde de in Spanje gevestigde CaixaBank, een door blockchain-aangedreven, financieel platform (genaamd We.trade) toe aan zijn lijst met services. CaixaBank is nu één van de eerste banken in Europa die zijn klanten toegang biedt tot blockchain-technologie. Dit volgens een artikel dat op 3 januari op Finextra verscheen.

Wat is We.trade?

We.trade is geïntroduceerd in 2017 en is een financieel platform dat wordt aangedreven door de blockchain technologie van IBM.

Het werd ontwikkeld door een consortium van 15 financiële instellingen uit heel Europa, zoals UBS en Societe Generale, en het biedt bedrijven een digitaal, betrouwbaar platform voor het verifiëren van financiële informatie. Met de open API-architectuur van We.trade kan het goederen volgen en traceren die zijn verzonden door één van de 400 logistieke bedrijven in heel Europa die ook het platform gebruiken.

We.trade maakt gebruik van blockchain om het transactieproces voor leveranciers en kopers, op één enkel gedeeld platform, te vergemakkelijken. We.trade genereert smart contracts die de handelsactiviteit koppelen aan de financiering of betaling, die elk standaardrisico voor bedrijven voorkomt, wat de bedrijfsglobalisering kan vergroten.

CaixaBank implementeert We.trade

Terwijl CaixaBank in oktober 2018 lid werd van het We.trade-consortium, geeft de toonaangevende Spaanse bank haar 15,8 miljoen klanten toegang tot We.trade, om de transacties van de wereld traceerbaarder en veiliger te maken.

CaixaBank zei het volgende:

“De oplossing biedt met name realtime monitoring van transacties, wat de transparantie gedurende het hele proces verhoogt. Omdat het een platform is dat alleen toegankelijk is voor klanten die zijn geverifieerd en geautoriseerd door de aangesloten banken, is het beveiligings- en vertrouwenselement van de transacties zeer hoog.”

IBM over We.trade

IBM wijst er ook op dat het bankgedeelte van het We.trade-netwerk bezig is om een specifiek probleem op te lossen, namelijk het verlenen van toegang aan kleine en middelgrote ondernemingen tot handelsfinanciering. Hierdoor kunnen deze bedrijven hun activiteiten laten groeien, uitbreiden naar nieuwe markten en nieuwe handelspartnerships aangaan.

IBM merkt op dat We.trade voldoet aan de vereisten van het land van elke bank en van de Europese Unie. We.trade werkt ook binnen de context van complexe wereldwijde wettelijke vereisten, waaronder de EU Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en binnen de individuele vereisten van elk van de aangesloten banken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN