Ethereum was gisteren het doelwit van een aanval

Het Ethereum (ETH) -netwerk was volgens verschillende analisten blijkbaar het doelwit van een gecoördineerde aanval. Dit volgens een tweet die door Parity Technologies geplaatst werd.

Parity-client maakt snelle synchronisatie met de Ethereum-blockchain en maximale uptime voor miners, serviceproviders en beurzen mogelijk. Dit biedt een kerninfrastructuur die essentieel is voor snelle en betrouwbare services. Het probleem werd voor het eerst gezien in block #11355.

Na berichten dat sommige Parity Ethereum-nodes de synchronisatie met het netwerk verloren, zei core-blockchain-infrastructuurbedrijf Parity Technology op 31 december dat het geloofde dat er een aanval aan de gang was en bracht vervolgens netwerkupgrades uit om zich daartegen te beschermen.

Parity spoorde mensen aan, die de oude parity-client runden, om deze te upgraden naar de nieuwe, versie 2.5.13.

Volgens cryptocurrency-beveiligingsadviseur Sergio Demian Lerner werd de aanval op een eenvoudige manier geïmplementeerd, waarbij “u een pariteitsnode een block met ongeldige transacties stuurt, maar met een geldige header (geleend van een ander block). De node markeert de blockheader als ongeldig en banned deze blockheader voor altijd, maar de header is nog steeds geldig.”

Software-ontwikkelaar Liam Aharon analyseerde de aanval en concludeerde dat het bijna het hele netwerk uitgeschakeld had, en dat Ethereum het komende jaar veel kwetsbaarder zou kunnen worden voor soortgelijke aanvallen.

De aanval slaagde er echter niet in om het hele netwerk ten val te brengen.

Op 29 december waren houders van IOTA niet in staat om transacties, gedurende 24 uur, te bevestigen vanwege een mainnet-incident veroorzaakt door een ongebruikelijke reeks transacties die mogelijk als een aanval zijn geconstrueerd.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!