China CBDC

China kan mogelijk de eerste blockchain ETF óóit lanceren

China Securities Regulatory Commission (CSRC), de financiële toezichthouder van het land, heeft onlangs een aanvraag ontvangen voor het noteren van een exchange-traded fund (ETF) dat gekoppeld zal worden aan blockchain-gerelateerde aandelen als onderliggende activa. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Genaamd Penghua Shenzhen Stocks Blockchain ETF, ingediend door het in Shenzhen gevestigde vermogensbeheerbedrijf Penghua Fund, werd op 24 december door de CSRC ontvangen, volgens de publicatie van de toezichthouder.

De voorgestelde blockchain ETF is bedoeld om de prestaties van beursgenoteerde openbare aandelen uit Shenzhen te volgen, die actief zijn in de blockchain-industrie.

Op basis van een artikel van Shanghai Securities News op donderdag, toen de aanvraag definitief ontvangen werd, zou dit de eerste blockchain-gerelateerde ETF zijn die open is voor publieke investeerders.

De aanvraag werd ontvangen op hetzelfde moment dat de Shenzhen Stock Exchange een Blockchain 50-index ontwikkelde met 50 aandelen genoteerd op de beurs die actief in de blockchain-markt zijn.

De Shenzhen Stock Exchange zei op 24 december dat de index bedrijven volgt die betrokken zijn bij verschillende aspecten van het blockchain-ecosysteem en selecteert de top 50 op basis van marktkapitalisatie.

De huidige indexlijst bevat softwarebedrijven, banken (waaronder Ping An Bank) en internetbedrijven die actief in de cryptocurrency-mining zijn, zoals Wholeasy.

De ‘Blockchain 50-index’ is samengesteld om de prestaties weer te geven van bedrijven die betrokken zijn bij de blockchain industrie op de Shenzhen aandelenmarkt. Het doel is om investeerders meer op index gebaseerde instrumenten te bieden, aldus de beurs.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN