Lael Brainard: 50% van de Bitcoin-transacties zijn voor illegale activiteiten

Lael Brainard, een lid van de raad van bestuur van de Federal Reserve, gelooft dat één op de vier mensen die Bitcoin (BTC) gebruiken criminelen zijn. Dit zei zij in een paneltoespraak ter ere van Benoît Coeuré, lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB).

Specifiek geselecteerd voor het panel, dat deel uitmaakte van het evenement “(vrij vertaald) Monetair beleid: De uitdagingen die voor ons liggen” in Frankfurt, Duitsland, was illegale activiteit waarbij Bitcoin betrokken zou zijn.

In de toespraak benadrukte Brainard de waargenomen risico’s van cryptocurrencies. Volgens Brainard, die eerder dit jaar een academische studie citeerde, bevat Bitcoin nog steeds een aanzienlijk crimineel gebruikersbestand.

Ze zei het volgende:

“Slechts een derde van de meest populaire beurzen vereist ID-verificatie en een bewijs van adres om een ​​storting of opname te doen. Dit is verontrustend, omdat een aantal studies concluderen dat cryptocurrencies een aanzienlijke hoeveelheid illegale activiteiten ondersteunen.”

Brainard voegde eraan toe dat maar liefst 50% van alle Bitcoin-transacties op een of andere manier voor illegale activiteiten zouden zijn:

“Een onderzoek schatte dat meer dan een kwart van de Bitcoin-gebruikers, en ongeveer de helft van de Bitcoin-transacties, verband houden met illegale activiteiten.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!