Blockchain steeds populairder onder bedrijven in de VS

Avivah Litan, een IT-industrieanalist bij Gartner, zei dat, volgens een onderzoek, “75% van IoT-technologie-adopters in de VS blockchain al hebben geadopteerd of dat zij van plan zijn deze tegen eind 2020 te gebruiken.” Dit zou, naar verluidt, het resultaat zijn van een onderzoek dat onder 500 bedrijven afgenomen is in de Verenigde Staten.

Blockchain technologie kan, volgens de enquête, een vertrouwde omgeving creëren voor gegevensoverdracht tussen virtuele netwerken of apparaten, terwijl de efficiëntie van dergelijke uitwisselingen toeneemt.

Volgens Litan implementeert van de 75% van blockchain-adopters, maar liefst 86% zowel IoT als blockchain in verschillende projecten. Deze IoT-bedrijven willen computerapparatuur integreren met digitale en mechanische machines om mens-tot-mens of mens-naar-computer interactie te voorkomen.

Volgens 63% van de respondenten zijn de verhoogde veiligheid en vertrouwen in gedeelde multiparty-transacties de grootste voordelen wanneer de bedrijven blockchain en IoT technologie combineren, terwijl 56 procent zei dat de grootste voordelen een toename van bedrijfsefficiëntie en lagere kosten zijn.

Litan waarschuwde echter dat blockchain-implementaties, gerelateerd aan protocolwijzigingen, moeilijk kunnen zijn voor IoT-apparaten met een lange levensduur, vanwege de relatief hoge vluchtigheid. Hij zei het volgende:

“Sommige blockchain-implementaties worstelen om op te schalen naar de transactie snelheden die kunnen worden gegenereerd door een groot aantal verbonden apparaten.”

Hij ging verder met stellen dat, in de verwachting dat een noodzakelijke evolutie is, zowel blockchain als IoT over een periode van vijf tot 10 jaar zal moeten rijpen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!