Bitcoin (BTC) koers zal nog een keer dalen naar $5.500

CryptoBirb heeft recent geconstateerd dat de Bitcoin koers nog steeds de potentie heeft om een laatste dump te zien naar $5.400 – $5.600. Dit valt samen met het langdurige 0,786 Fibonacci-retracementniveau.

Hij merkte op dat dit een trend zou bevestigen die werd gezien in eerdere marktcyclus, waarbij BTC een bullish throwback zag voor een hervatting van een parabolische opwaartse trend.

Birb’s suggestie dat Bitcoin nog een neerwaartse beweging zal zien, is ook bevestigd door andere analisten.

Cold Blooded Shiller, een bekende cryptocurrency trader, merkte op dat Bitcoin in een ‘markdown from distribution’ zit in de buurt van de $13.000- $14.000 top. Een markdown dat bestaat uit een dalend kanaal sinds de top van de recente bull run.

Zoals het nu is, bevindt Bitcoin zich in het midden van het kanaal, schijnbaar in niemandsland, dus niet dicht bij een bodem.

“Vanuit het volume-perspectief is er niets dat herkenbaar voor mij is als ‘DIT IS DE BODEM’. Voor zowel markdowns als markups verwachten we meestal een climactisch volume te zien, schreef Shiller.”

Het scenario dat hij verwacht, is hieronder te zien, waaruit blijkt dat de toonaangevende cryptocurrency zou kunnen terugkeren naar de lage $5.000, een bereik dat door andere analisten is geïdentificeerd als een potentiële macrobodem.

Macro Bitcoin Uptrend Intact

Desondanks hebben veel onderzoekers beweerd dat de macro-uptrend van Bitcoin intact blijft.

Hans Hauge, een senior kwantitatieve onderzoeker bij het cryptofonds Ikigai Asset Management in Los Angeles, gaf onlangs een samenloop van redenen waarom hij bullish blijft over de toonaangevende cryptocurrency.

Geschat werd dat het aantal gebruikers van Blockchain Wallet (blockchain.com) in 2030 meer dan 200 miljoen zou kunnen overwinnen, ongeveer zes keer hoger dan waar de som momenteel is.

Hauge keek ook naar het feit dat de CEO van Bakkt net een Amerikaanse senator is geworden, wat betekent dat Bitcoin een eigen cheerleader in Washington kon krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Newsbtc

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!