Het best beoordeelde cryptocurrency-handelsplatform groeit Nederland uit

SATOS, één van Nederlands grootste cryptocurrency-handelsplatformen, zet sinds 2013 volledig in op klanttevredenheid en het be your own bank-gevoel. Deze werkwijze wordt door SATOS verder in Europa uitgerold met een spiksplinternieuwe website. Een nieuwe exchange-like website, met een filosofie die gelijk is aan de oorspronkelijke gedachte achter Bitcoin: Be your own bank. Beheren van je cryptocurrencies doe je zelf. 

SATOS ziet sinds het ontstaan in 2013 een groei in klantaantallen en omzet. Het bedrijf geeft aan dat dit, naast de toenemende populariteit van cryptocurrencies hoofdzakelijk komt door de geboden klantenservice en snelheid die voortkomt uit de makkelijke bestelprocedure waar geen accounts bij komen kijken. In tegenstelling tot andere handelsplatformen biedt SATOS zeven dagen per week, twaalf uur per dag live support om je waar nodig te helpen. De dienstverlening wordt met een 4,6/5 beoordeeld aan de hand van meer dan 1400 klantbeoordelingen op Trustpilot.

Met deze score is SATOS volgens Trustpilot het best beoordeelde cryptocurrency-handelsplatform van Europa. 

Ambitieus

Het handelsplatform waarop klanten cryptocurrencies zoals Bitcoin kopen en verkopen was tot op heden enkel actief binnen Nederland. Met een volledig nieuwe website en nieuwe domeinextensie trekt SATOS verder in Europa en wil uiteindelijk een prominente naam in heel Europa vertegenwoordigen. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en is SATOS druk met vervolgstappen, zo vertelt mede-oprichter Tim Kamer: 

“We hebben altijd de ambitie gehad om buiten Nederland te opereren. Onze bedrijfsfilosofie is uniek, we zien dit zeker als een gemis in de rest van Europa. Geen accounts, geen verstopte kosten en bovenal: wij beheren de tegoeden van onze klanten niet, je bent baas over je eigen crypto-vermogen. Het beheren van tegoeden van klanten zou uiteraard financiële voordelen met zich meebrengen voor ons bedrijf. Echter stellen we de klant centraal en kiezen we ervoor om de visie van Satoshi, de oprichter van Bitcoin, te blijven volgen.” 

Voor 1 miljard dollar gehackt; be your own bank

De vernieuwde website van SATOS geeft door middel van live koersen en grafieken toch het gevoel dat je op een exchange handelt, maar dan vanuit je eigen wallet. In 2018 resulteerden verschillende hacks in een kleine 1 miljard dollar die verdween van verschillende exchanges. Wat als je dit zelf zou beheren? 

“In tegenstelling tot veel andere handelsplatformen beheert SATOS geen cryptocurrencies van haar klanten. Dit staat voor ons gevoel haaks op de gedachte achter cryptocurrency. Banken beheren onze euro’s, hier heb jij als klant geen volledige controle over. Helaas zien wij de laatste jaren hetzelfde gebeuren binnen het cryptocurrency-landschap. Om die reden nemen we de tijd om klanten te informeren en waar nodig te helpen om baas over eigen vermogen te blijven, en dus je eigen bank te worden.”  Aldus Tim Kamer. 

Momenteel beheren de top 10 internationale cryptocurrency exchanges meer dan 10 miljard dollar van hun klanten. Deze exchanges doen er alles aan om hackers buiten de deur te houden, maar wees er ook van bewust dat deze exchanges hét mikpunt van hackers zijn. Zo werden Upbit, Binance, Bittrue en Gatehub afgelopen jaar nog getroffen door hackers.

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!