Börse Stuttgart opent BSDEX voor Duitse gebruikers

Na de start van het handelsplatform voor geselecteerde beleggers in september, is de Börse Stuttgart Stock Exchange (BSDEX) nu geopend voor alle geïnteresseerde gebruikers die in Duitsland wonen. Börse Stuttgart deed deze aankondiging in een persbericht op 6 december.

Op dit moment kunnen gebruikers stortingen en opnames doen, en tevens kunnen zij BTC/EUR verhandelen. De beurs zal dit in de toekomst uitbreiden naar andere cryptocurrencies en digitale activa, zoals effecten.

Om BSDEX te gebruiken, moeten gebruikers een Duitse bankrekening hebben, minstens achttien jaar oud zijn, woonachtig zijn in Duitsland en een nationaliteit hebben vanuit de Europese Economische Ruimte (EER).

Gereguleerd platform

BSDEX voldoet aan de wettelijke vereisten die zijn geïmplementeerd door de Duitse Bankwet (Kreditwesengesetz). De beurs werkt als een multilaterale handelsfaciliteit onder Baden-Wuerttembergische Wertpapierboerse GmbH, die ook de werkmaatschappij is voor de openbare effectenbeurs in Stuttgart.

Dit maakt BSDEX het eerste gereguleerde platform in Duitsland met een handelssysteem dat kopers en verkopers automatisch combineert. Achter de BSDEX bevindt zich een Gesellschaft mit beschränkter Haftung. Dit is een naamloze vennootschap die gezamenlijk is opgericht door Börse Stuttgart, digitaal medium Axel Springer en haar dochtermaatschappij Finanzen.net. Axel Springer en Finanzen.net beheren samen 30% van het nieuwe bedrijf.

Solarisbank

Alle klantensaldi van BSDEX worden bewaard bij de bankpartner Solarisbank en worden beschermd door wettelijke depositoverzekering. Verdere dochterondernemingen van Börse Stuttgart, bijvoorbeeld blocknox GmbH, moeten zorgen voor liquide handel en veilige opslag van digitale activa.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!