Bitcoin is de grootste “Unicorn” uit de 2010s

“Unicorn” wordt vaak gebruikt in de aandelenmarkt. Het is geen verwijzing naar het mythische wezen met één lange hoorn, maar het is een woord dat wordt gebruikt om een organisatie te beschrijven dat een marktkapitalisatie van $1 miljard heeft overschreden.

Als je de term zou zoeken in de context van Silicon Valley en wereldwijde technologie, zal je waarschijnlijk de gebruikelijke namen zien, zoals Uber, Airbnb, Robinhood, etc. Echter is Bitcoin (BTC) de grootste “Unicorn”, volgens een prominente cryptocurrency-ondernemer en Silicon Valley-steunpilaar.

Bitcoin is de grootste Unicorn

Balaji Srinivasan, de mede-oprichter van onder andere Earn, Teleport, CoinCenter en andere startups en de voormalige CTO van Coinbase, schreef onlangs dat hij denkt dat Bitcoin de grootste Unicorn uit de 2010s is. Hij zei het volgende op Twitter:

Srinivasan maakt geen grapje als hij zegt dat Bitcoin letterlijk de grootste (en misschien wel de beste) Unicorn van de jaren 2010 is. Uber heeft een marktkapitalisatie van $50 miljard en Airbnb heeft een pre-publieke marktkapitalisatie van dichter bij de $35 miljard, waardoor ze allebei kleiner zijn dan de $130 miljard marktkapitalisatie van Bitcoin, zelfs als je ze bij elkaar optelt.

Bitcoin is zelfs zo hard gegroeid dat iemand op 11 oktober 2009, 5.050 Bitcoin kocht voor $5,02 in de ‘eerste markttransactie voor BTC’. Vandaag is diezelfde som munten ongeveer $42 miljoen waard. Was jij die persoon? Laat het dan weten in onze chat haha!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!