Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (04-12)

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Nadat vorige week het sentiment extreem negatief werd, heeft de Bitcoin (BTC) koers ook een tijdelijke bodem gevonden op $6.500. Daarnaast heeft de koers vandaag een kleine koersstijging laten zien, waarin meer dan $60 miljoen werd geliquideerd. Wat geven de grafieken voor informatie op dit moment? Laten we er naar kijken.

De koers op het moment van schrijven is $7.480 op Coinbase.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers
Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat nog steeds weinig positiviteit zien. De koers begeeft zich in een neerwaarts kanaal (nog steeds), waar ook nog geen einde aan lijkt te komen. Reden daarvoor is de afstand naar de trendlijn, dit duurt tot midden januari voordat de koers er komt.

Positieve noot; de koers houdt op dit moment de golden pocket ratio (0.618-0.65 Fibonacci level) en heeft op $6.500-6.700 een tijdelijke steun gevonden. Ook respecteert de koers nog steeds de ‘steun’ van dit kanaal.

Helaas heeft de koers wel een ‘bearish retest’ laten zien op $7.800. Dit houdt in dat Bitcoin het niveau van $7.800 heeft getest, maar deze als weerstand heeft bevestigd. Hiervoor was $7.800 een belangrijk steunniveau.

4-uursgrafiek Bitcoin

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Op deze grafiek valt te bespeuren dat de koers een correctie heeft gemaakt van $7.800 naar $7.050 en hierna uit een falling wedge constructie is gebroken. Dit kwam overeen met de CME gap (welke nog open stond naar $7.700).

Een mooie koersstijging van ongeveer 9%, maar het meest essentiële is of de koers nu steun kan gaan vinden op $7.400. Indien de koers dit kan doen, dan is er een mogelijkheid om de rode zones rond $8.000-8.200 en mogelijk $8.500 op te gaan zoeken in de komende tijd.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bitcoin analyse
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie laat meestal een natuurlijkere grafiek zien dan Bitcoin. Wat hier valt te zien, is dat de koers een volledige correctie naar het paarse niveau heeft gedaan (dit is het niveau van april-mei).

Deze wordt gerespecteerd als steun, maar aan de bovenkant kan de koers ook nog geen doorgang vinden boven de $207 miljard, welke benodigd is om de falling wedge constructie naar boven uit te breken. Geduld is benodigd derhalve.

Bullish Scenario Bitcoin

Bitcoin analyse
Bron: TradingView

Korte termijn is het belangrijk dat Bitcoin steun gaat vinden op het $7.375-7.425 niveau (een niveau waar veel handelaren naar zullen kijken).

Indien dit niveau behouden wordt als steun, dan heeft de koers doorgang richting $7.800 en mogelijk richting $8.000-8,.200 als eerste niveaus.

Wil de koers op macro niveau positief worden, dan dient het $8.000-8.200 niveau gebroken worden. Dit zal er voor zorgen dat het neerwaartse kanaal naar boven gebroken wordt en de koers doorgang kan gaan vinden richting mogelijk $14.000.

Bearish Scenario Bitcoin

Bitcoin analyse
Bron: TradingView

Diverse gedachten zijn er te vinden op de bearish scenario’s. Op het moment dat de koers geen steun kan vinden op $7.400, dan zie ik een correctie richting $6.900 en mogelijk $6.500 als aannemelijk.

Maar aan de andere kant, indien de koers zelfs naar $8.000-8.200 gaat (korte termijn), dan is het nog steeds aannemelijk dat er een dubbele bodem op $6.900 komt, welke veelal voorkomt bij bodemformaties.

Concluderend kan gesteld worden dat Bitcoin vast zit in een gebied tussen $6.600 en $8.000. Zolang er geen uitbraak is uit dit gebied, zullen we het hier mee moeten doen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN