BVI ~ LIFE

Britse Maagdeneilanden ontwikkelt eigen digitale valuta

De Britse Maagdeneilanden (BVI) heeft vandaag aangekondigd dat het een eigen digitale valuta ontwikkelt in samenwerking met blockchain-startup LifeLabs. De digitale valuta, genaamd BVI ~ LIFE, maakt deel uit van een breder initiatief om de lokale fintech-sector te laten groeien.

BVI als digitale hub

Meer regeringen wenden zich het afgelopen jaar tot eigen digitale valuta’s dan ooit tevoren. China en de Marshalleilanden zijn voorbeelden hiervan. Nu is het tijd voor BVI om mee te doen aan de trend. Het Britse grondgebied, wat tevens een populaire offshore-bestemming is, organiseert vandaag het BVI Digital Economy-symposium. Het evenement trekt meer dan 100 stakeholders aan die de eilandengroep willen helpen om een digitale hub te worden.

Op het symposium zullen BVI en LIFElabs.io relevante details presenteren van de, door de overheid ondersteunde, digitale valuta, genaamd BVI ~ LIFE.

BVI ~ LIFE en USD

Al ongeveer 60 jaar wordt de Amerikaanse dollar als nationale valuta gebruikt in de BVI. Nu werkt de overheid aan een stablecoin aangedreven door LIFEtoken. De valuta wordt gekoppeld aan de USD met een verhouding van 1:1. Wanneer het live gaat, zal het digitale valutasysteem de transactiekosten verlagen, de transactiesnelheid verhogen en de liquiditeit waarborgen voor zowel inwoners als toeristen.

LIFElabs.io CEO Sanjay Jadhav zei het volgende:

“Deze samenwerking plaatst ons in een unieke positie om een ​​enorme impact te maken op een gebied die er echt baat bij heeft. De oprichting van een digitale valuta is noodzakelijk grondwerk voor de Britse Maagdeneilanden om de wereldeconomie te blijven bedienen, zoals in het verleden met het begin van de blockchain-revolutie.”

Rapid Cash Response

LIFElabs werkt aan een Rapid Cash Response (RCR) -fonds dat hulp zal bieden in het geval van een nationale noodsituatie. Bijvoorbeeld, twee jaar geleden raakte orkaan Irma de BVI en richtte schade aan van ruim $3 miljard.

LIFElabs CMO David Pugh-Jones legde uit:

“LIFElabs is bedacht met de nadruk op filantropie en ons werk met de Britse Maagdeneilanden is daar een perfect voorbeeld van. Met het Rapid Cash Response-fonds creëren we de nodige instrumenten voor de overheid om zich te verdedigen tegen rampen en haar burgers te beschermen tegen de nasleep.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN