XRP koers

$400 miljoen aan XRP is gekoppeld aan illegale activiteiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Cryptocurrency forensics en analysebedrijf Elliptic heeft ongeveer $400 miljoen aan XRP-tokens gekoppeld aan illegale transacties. Dit volgens een persbericht dat op woensdag 20 november gepubliceerd werd.

In het bericht gaf het bedrijf aan dat “de $400 miljoen aan illegale activiteiten geïdentificeerd door Elliptic minder dan 0,2% van de totale XRP-transacties vertegenwoordigt, wat aantoont dat de overgrote meerderheid van de activiteiten legitiem is.”

Elliptic begon XRP meer dan een jaar geleden te analyseren en heeft vastgesteld dat enkele honderden XRP-accounts gerelateerd zijn aan illegale activiteiten, van diefstal tot de verkoop van gestolen creditcards. In een reactie op de bevindingen zei Tom Robinson, hoofdwetenschapper en mede-oprichter van Elliptic:

“Naarmate het criminele gebruik van crypto-activa, zoals XRP, evolueert willen we een licht werpen op deze illegale activiteiten, waardoor financiële instellingen het vertrouwen krijgen dat ze nodig hebben om met het crypto-ecosysteem om te gaan. XRP krijgt steeds meer grip op financiële instellingen en banken.”

Het bedrijf heeft zijn bevindingen bekendgemaakt als onderdeel van de introductie van de bètaversie van ondersteuning voor transactiebewaking voor XRP waarmee klanten kunnen controleren of een transactie is gekoppeld aan criminele activiteiten of gesanctioneerde entiteiten. In haar analyse voert Elliptic doorlopend onderzoek naar dark web, identificatie van witwaspatronen, en verzamelt gegevens die XRP-accounts koppelt aan bekende entiteiten.

Vorige week hebben wij een mooie Ripple koers update geplaatst. Heb je deze nog niet gelezen? Check hem dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN