Bitcoin prijs

CME Group maakt plannen bekend voor opties op Bitcoin (BTC) futures

De Chicago Mercantile Exchange (CME) Group heeft de verwachte datum bekendgemaakt voor het lanceren van opties op Bitcoin (BTC) futures. Dit maakte het bedrijf op 12 november bekend via de website.

Met behulp van een optie kan een investeerder speculeren op een hogere of lagere koers van Bitcoin.

De CME Group zei het volgende over de lancering:

“Als reactie op de groeiende interesse in cryptocurrencies en de vraag van klanten naar extra tools, zal CME Group op 13 januari 2020 opties op Bitcoin futures (BTC) lanceren. De CME Group zei dat het komende product nog in afwachting is van goedkeuring door de regelgevende instanties.”

CME Group heeft bekendgemaakt dat één Bitcoin-futurescontract 5 BTC zal vertegenwoordigen genoteerd in Amerikaanse dollars, met een blokminimum van vijf contracten.

In september heeft CME Group plannen aangekondigd om opties op BTC-futures uit te rollen tegen het eerste kwartaal van 2020. Destijds zei Tim McCourt, CME Group hoofd van de aandelenindex en alternatieve beleggingsproducten het volgende hierover:

De nieuwe producten bedoeld zijn om instellingen en professionele handelaren meer exposure te geven op de spotmarkt. Partijen kunnen hun financiële risico afdekken door een optie te nemen op een future in een gereguleerde beursomgeving.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN