Bitcoin koers

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (6-11)

De Bitcoin koers steeg 44% op één dag, maar bleef daarna relatief vlak. Is dit slecht of goed nieuws? Moet de markt constante volatiliteit verwachten? En hoe staat de markt er in zijn geheel voor? Laten we een kijkje nemen. Op het moment van schrijven is de koers van Bitcoin (BTC) $9,305 op Coinbase.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Over het algemeen geeft de wekelijkse grafiek nog steeds eenzelfde weergave als de cyclus van 2016-2017. De $7,300 lijkt de bodemvorming te zijn van een mooie correctie, waarop er een tijdelijke zijwaartse periode ontstaat, alvorens de markt in de ‘fear of missing out’ periode komt van de halving (volgend jaar mei). Ook is er een mooie potentiële trend te zien voor hoe de Bitcoin koers zich daarna kan gaan ontwikkelen.

Verder is het $7,300-7,800 gebied hierbij duidelijk getest en bevestigd als steun, waarna de markt de sprong omhoog maakte.

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Op de daggrafiek valt te zien dat de koers zich op dit moment op een paar cruciale punten begeeft. Allereerst heeft de koers steun op de 200-Day Moving Average (blauwe lijn), welke een cruciale steun is. Gedurende de gehele ‘bullmarkt’ van 2016-2017 ging de koers niet onder dit niveau. Mocht dit level weer als steun gezien worden in de komende maanden, dan is dit wederom een belangrijke indicator voor de status van de markt.

Daarnaast zit ook de 200-Day Exponential Moving Average onder ons als potentiële volgende steun en heeft de koers steun op de steun van de oude descending triangle, welke actief was gedurende de zomer van 2019.

Aan de bovenkant zien we een neerwaartse trendlijn, welke de weerstand is. Concluderend daaruit kunnen we stellen dat de markt zich nog steeds in een neerwaarts kanaal bevindt, maar wel een sterke bullish engulfing en potentiële bodemvorming heeft bewerkstelligd in de laatste weken.

4-uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Op de kleinere timeframes valt er weinig over de Bitcoin koers te zeggen op dit moment. De koers beweegt zich in een nauwe range en een duidelijke richting is er nog niet te bespeuren. Mocht er een uitbraak aan de bovenkant zijn, dan zal normaal gesproken de koersen rond $9,800-10,000 getest gaan worden en dat is eveneens de trendlijn (zie hierboven).

Mocht aan de onderkant de steun van $9,050 verloren worden, dan zijn er nog diverse levels als potentiële steun te vinden.

Is dit een slecht signaal? Nee, een consolidatie na een dermate grote beweging is zeer normaal in de markt en het is ook een sterk signaal dat de koers niet naar beneden afzakt sinds de beweging omhoog, maar dat het zich beweegt in een zijwaartse range en nog steeds $1,900 boven de low zich bevindt.

Bullish scenario

Bron: TradingView

Een potentiële bullish scenario houdt in dat de koers zich boven deze range uitbreekt, als steun gaat zien en hierna het liefst een uitbraak boven de $9,800-10,000 laat zien. Dit zal inhouden dat het neerwaartse kanaal doorbroken wordt & dat de 200-Day MA zich als steun wederom gaat houden. Mocht er een dermate uitbraak gebeuren, dan is goed om je altcoins in de gaten te houden, deze kunnen in het BTC pair een tik krijgen.

Overigens, mocht het $9,800-10,000 niveau doorbroken worden, dan is het eerstvolgende weerstandsniveau $10,800-11,000. Ertussenin zitten niet heel veel belangrijke levels.

Bearish scenario

Bron: TradingView

Aan de andere kant is het vrij simpel ook. Mocht de onderste kant van de range doorbroken worden, dan zal een eventuele retest een mogelijke ‘short’ kans bieden voor de markt. Mocht de koers door de onderkant van de range vallen, dan is de 200-Day Moving Average geen steun en geeft het een teken van zwakte voor de gehele markt aan.

In dat geval zullen de 200-Day Exponential Moving Average een mogelijke steun zijn, gecombineerd met het $8,400-8,600 gebied en een mogelijke opwaartse trendlijn.

Voor nu; raak niet van de leg van deze kleine range. Het gaat uiteindelijk om de grote beweging en het is een kwestie van tijd voordat deze plaatsvindt.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie